Jesteśmy polską firmą z siedzibą w Łukowie, z którym nasza historia jest ściśle powiązana. Działamy lokalnie, wspierając regionalne wydarzenia sportowe i kulturalne. Działamy także globalnie uczestnicząc w prestiżowych targach branżowych. Nasze produkty zyskują uznanie wśród konsumentów i ekspertów – zdobywają wiele wyróżnień i nagród.
Po raz dwudziesty Dubaj gościł jedną z największych imprez targowych branży spożywczej – Gulfood 2015. Brało w niej udział ponad 4800 wystawców z całego świata, którzy promują oraz sprzedają swoje produkty na szybko rozwijającym się rynku Bliskiego Wschodu.
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy to wspaniała coroczna inicjatywa Jurka Owsiaka. W tym roku Zakłady Mięsne Łmeat – Łuków S.A. były sponsorem „ŚWIATEŁKA DO NIEBA”. Pokaz sztucznych ogni odbył się o godzinie 20:00 na Stadionie Miejskim „Orlęta” w Łukowie.
Zgodnie z 42 letnią tradycją, tegorocznej jesieni odbyła się kolejna edycja ogólnopolskiego konkursu dla branży mięsnej.
W dniach 24-26 listopada 2014 r. w Abu Dhabi w Zjednoczonych Emiratach Arabskich odbyła się piąta edycja targów SIAL Middle East 2014, w czasie których wystawcy prezentowali produkty spożywcze z całego świata.
Jak wiadomo śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a dodatkową radość może dostarczyć jego przygotowywanie. Mieliśmy zaszczyt wspierać organizowanie próby bicia rekordu Guinnessa w kategorii „Największa lekcja gotowania – wiele lokalizacji”.
Tegoroczne targi Polagra-Food prezentowały poziom do którego rokrocznie zdążyły nas przyzwyczaić. Są to zdecydowanie jedne z największych tego typu wydarzeń w Polsce a nawet w Europie Środkowo-Wschodniej przyciągając w ubiegłym roku ponad 54 tys. odwiedzających.
W Paryżu w dniach 19 – 23 października obyła się jubileuszowa 50 edycja prestiżowych targów Sial Paris, w której braliśmy czynny udział. Podczas wystawy prezentowano wyroby z Polski na swojej wyspie „Polish meat nad Poultry”
„W okazałych i misternie wykonanych wieńcach dożynkowych, kryła się nie tylko radość z pomyślnie zakończonych żniw i wdzięczności za zbiory, ale przede wszystkim znojna praca i codzienna troska mieszkańców wsi oraz ich głębokie przywiązanie do narodowej tradycji i do Matki – Ziemi”.
W dniach 30-31 sierpnia byliśmy dostępni na Lubelskim Świętomięsie. Była to kolejna edycja festiwalu promującego Polskie produkty mięsne jak i sam fakt spożywania mięsa, jednak po raz pierwszy impreza odbyła się w Lublinie.