PL EN DE

Radio Lublin nadało na żywo „Apetyt na radio” z Łukowa

W sobotę 18 lipca Radio Lublin już po raz 4 nadawało na żywo audycję „Apetyt na Radio” z łukowskiego skwerku przy fontannie. Audycję poprowadził redaktor Dariusz Turecki. Słuchaczy przyciągała nie tylko audycja i możliwość zobaczenia ulubionych radiowców, ale również orzeźwiająca kurtyna wodna i degustacja grillowanych kiełbasek z Łukowa. Przybyli mieszkańcy Łukowa mogli posmakować pysznej kaszanki, marynowanej golonki, a także wbornych kiełbasek z wołowiną.

Na forum radia rozmawiano o pozytywnych stronach naszego miasta. Wspomniano m.in. ofertę ŁOKu i OSiRu. Omówiono również zrealizowane i zaplanowane miejskie inwestycje, temat podstrefy ekonomicznej oraz zwolnienia z podatków dla przedsiębiorców. Słuchacze mogli też wziać udział w kilku konkursach, m.in. w konkursie dotyczącym Zakładów Mięsnych „Łmeat-Łuków” S.A.

 

 

 

Zobacz również

Konkurs z okazji Międzynarodowego Miesiąca Zwierząt!

Październik to czas, w którym szczególnie pamiętamy o naszych czworonożnych przyjaciołach. Z tej okazji Zakłady Mięsne Łuków przygotowały wyjątkowy konkurs dla wszystkich właścicieli pupili. Jak wziąć udział? Czas trwania konkursu: 1–31 października 2025Ogłoszenie wyników: 14 listopada 2025 – na stronie internetowej oraz na naszym profilu Facebook. Nagrody czekają! Ważne informacje Zależy nam na naturalnych, codziennych […]

Więcej

Dożynki

Dożynki Wojewódzkie w Świdniku

Z radością uczestniczyliśmy w tegorocznych Dożynkach Wojewódzkich w Świdniku jako Srebrny Partner wydarzenia – wyjątkowego święta, podczas którego tradycja spotkała się z dobrym smakiem. Na naszym stoisku odwiedzający mogli spróbować aromatycznych kiełbasek i kaszanek z Łukowa 🥩🔥. To dla nas ogromna satysfakcja, że nasze wyroby cieszyły się tak dużym zainteresowaniem i spotkały się z ciepłym […]

Więcej

Pastrami premium

Nasze Pastrami Premium na I miejscu!

Z radością informujemy, że nasz produkt Pastrami Premium, zdobył 1 miejsce w konkursie „TO MI SMAKUJE! EKSPERCI REKOMENDUJĄ”, zorganizowanym podczas konferencji Meating2025 przez wydawnictwo Rzeźnik Polski. Produkt został wyróżniony w kategorii „Mój Hit”, uzyskując najwyższe noty od Kapituły konkursowej. To dla nas wyjątkowe wyróżnienie oraz potwierdzenie, że wysoka jakość, intensywny smak i staranność w procesie produkcji naszych wyrobów znajdują uznanie […]

Więcej