PL EN DE

HoReCa

Od blisko pól wieku gościmy na stołach konsumentów. W ciągu tego czasu zdobyliśmy uznanie dzięki produktom najwyższej jakości. Osiągamy to poprzez połączenie nowoczesnej technologii, rygorystycznego systemu kontroli oraz współpracy z rodzimymi hodowcami z zielonych terenów Polski. Dzięki temu nasze produkty są smaczne oraz zdrowe.

Jesteśmy skoncentrowani na potrzebach naszych odbiorców. Dokładamy wszelkich starań, aby zaoferować profesjonalne produkty zaprojektowane na miarę oczekiwań restauracji, hoteli i cateringu. Dbamy, aby nasi klienci byli zadowoleni z jakości produktów oraz serwisu oferowanego przez naszą firmę.

Specjalista ds. HoReCa

Irena Skorupska

Telefon: 667 984 704

E-mail: iskorupska@zmlukow.pl

Oferta HoReCa

Wołowina z Łukowa to przede wszystkim najwyższej jakości surowiec, który pozyskiwany jest wyłącznie z polskich gospodarstw. Dzięki wyraźnie wyróżniającej się na rynku jakości zyskała już szerokie grono wiernych miłośników. W parze z wysoką jakością idzie również smak – łukowska wołowina jest niezwykle soczysta, wyjątkowo krucha i bardzo aromatyczna.

  • polędwica wołowa – najsmaczniejszy i najcenniejszy element wołowy; polędwica pozbawiona warkocza, oczyszczona o regularnych kształtach, dostępna w kilku przedziałach wagowych
  • rostbef b/k z okrywą tłuszczową – delikatny, wysokiej jakości mięsień o strukturze marmurkowatej, pokryty okrywą tłuszczową o grubości do 1cm, bez warkocza
  • antrykot oko – element stanowi oko antrykotu, marmurkowaty w przekroju, mięsień soczysty i kruchy, idealny na steki
  • zrazowa górna odbłoniona – mięsień pochodzący z udźca wołowego, bez mięśnia smukłego (łatki), charakteryzuje się spójną, jednolitą strukturą
  • krzyżowa serce odbłoniona – mięsień stanowiący część udźca wołowego, charakteryzuje się zwartym mięsem o cienkich włóknach, krzyżowa bez ogona
  • skrzydło odbłonione – mięsień będący częścią udźca wołowego, delikatny i soczysty, idealny do pieczeni, duszenia czy smażenia
  • ligawa – najbardziej ceniona część udźca wołowego, zwana „fałszywą polędwicą”,
  • goleń wołowa z/k – środkowa część kończyny przedniej i tylnej, pocięta w plastry, goleń to łatwe w przygotowaniu mięso, można ją smażyć, dusić lub gotować
  • łopatka wołowa – mięsień trójgłowy odbłoniony tzw. serce łopatki, mięso soczyste o niejednolitej strukturze idealne do duszenia lub mielenia
  • szponder wołowy z/k – środkowa część partii piersiowej tuszy, potocznie zwana porcją rosołową, wykorzystywany do gotowania wywarów oraz bulionów
  • policzki wołowe – według starej, dobrej tradycji policzki wchodzą w skład tzw. “piątej ćwiartki”, gratka dla co raz większej liczby wyznawców filozofii gotowania i jedzenia “od pyska do ogona”, poliki by oddać swój najlepszy smak wymagają długiej i starannej obróbki termicznej
  • ogony wołowe – z nasadami, bardzo dobrze sprawdzają się jako baza wywaru, można je również piec
  • kości wołowe szpikowe – kości rurkowe cięte, kawałki długości 6-8 cm, idealne do pieczenia
  • mięso wołowe drobne 80/20 – klasa II, mięso wołowe drobne pochodzące z bydła młodego
  • mięso wołowe gulaszowe – udziec wołowy cięty w kostkę o wymiarach 3,5 x 3,5 x 3,5 cm
  • mięso mielone wołowe – pakowane vacuum 2,5-3 kg, o zawartości tłuszczu poniżej 20 %

STEKI WOŁOWE

  • steki Porterhouse
  • steki T-bone
  • steki Fiorentina
  • steki Tenderloin
  • steki Kansas
  • steki New York
  • steki Top Sirloin

Oferta skierowana do odbiorców poszukujących wieprzowiny najwyższej jakości. Elementy wieprzowe dedykowane gastronomii, charakteryzujące się znakomitą mięsnością oraz staranną obróbką, wyselekcjonowane z tusz wieprzowych pochodzących wyłącznie z polskich hodowli zlokalizowanych na czystych ekologicznie terenach naszego kraju. Asortymenty dostępne w wersji zarówno świeżej jak i mrożonej.

Wędliny w ofercie HoReCa to produkty najwyżej jakości, a większość receptur, według których są produkowane oparta jest na dawnych restrykcyjnych normach.

KATALOGI PRODUKTÓW

WĘDLINY

KONSERWY