Od blisko pól wieku gościmy na stołach konsumentów. W ciągu tego czasu zdobyliśmy uznanie dzięki produktom najwyższej jakości. Osiągamy to poprzez połączenie nowoczesnej technologii, rygorystycznego systemu kontroli oraz współpracy z rodzimymi hodowcami z zielonych terenów Polski. Dzięki temu nasze produkty są smaczne oraz zdrowe.
Jesteśmy skoncentrowani na potrzebach naszych odbiorców. Dokładamy wszelkich starań, aby zaoferować profesjonalne produkty zaprojektowane na miarę oczekiwań restauracji, hoteli i cateringu. Dbamy, aby nasi klienci byli zadowoleni z jakości produktów oraz serwisu oferowanego przez naszą firmę.
Specjalista ds. HoReCa
Irena Skorupska
Telefon: 667 984 704
E-mail: iskorupska@zmlukow.pl
Oferta HoReCa
Wołowina z Łukowa to przede wszystkim najwyższej jakości surowiec, który pozyskiwany jest wyłącznie z polskich gospodarstw. Dzięki wyraźnie wyróżniającej się na rynku jakości zyskała już szerokie grono wiernych miłośników. W parze z wysoką jakością idzie również smak – łukowska wołowina jest niezwykle soczysta, wyjątkowo krucha i bardzo aromatyczna.
polędwica wołowa – najsmaczniejszy i najcenniejszy element wołowy; polędwica pozbawiona warkocza, oczyszczona o regularnych kształtach, dostępna w kilku przedziałach wagowych
rostbef b/k z okrywą tłuszczową – delikatny, wysokiej jakości mięsień o strukturze marmurkowatej, pokryty okrywą tłuszczową o grubości do 1cm, bez warkocza
antrykot oko – element stanowi oko antrykotu, marmurkowaty w przekroju, mięsień soczysty i kruchy, idealny na steki
zrazowa górna odbłoniona – mięsień pochodzący z udźca wołowego, bez mięśnia smukłego (łatki), charakteryzuje się spójną, jednolitą strukturą
krzyżowa serce odbłoniona – mięsień stanowiący część udźca wołowego, charakteryzuje się zwartym mięsem o cienkich włóknach, krzyżowa bez ogona
skrzydło odbłonione – mięsień będący częścią udźca wołowego, delikatny i soczysty, idealny do pieczeni, duszenia czy smażenia
ligawa – najbardziej ceniona część udźca wołowego, zwana „fałszywą polędwicą”,
goleń wołowa z/k – środkowa część kończyny przedniej i tylnej, pocięta w plastry, goleń to łatwe w przygotowaniu mięso, można ją smażyć, dusić lub gotować
łopatka wołowa – mięsień trójgłowy odbłoniony tzw. serce łopatki, mięso soczyste o niejednolitej strukturze idealne do duszenia lub mielenia
szponder wołowy z/k – środkowa część partii piersiowej tuszy, potocznie zwana porcją rosołową, wykorzystywany do gotowania wywarów oraz bulionów
policzki wołowe – według starej, dobrej tradycji policzki wchodzą w skład tzw. “piątej ćwiartki”, gratka dla co raz większej liczby wyznawców filozofii gotowania i jedzenia “od pyska do ogona”, poliki by oddać swój najlepszy smak wymagają długiej i starannej obróbki termicznej
ogony wołowe – z nasadami, bardzo dobrze sprawdzają się jako baza wywaru, można je również piec
kości wołowe szpikowe – kości rurkowe cięte, kawałki długości 6-8 cm, idealne do pieczenia
mięso wołowe drobne 80/20 – klasa II, mięso wołowe drobne pochodzące z bydła młodego
mięso wołowe gulaszowe – udziec wołowy cięty w kostkę o wymiarach 3,5 x 3,5 x 3,5 cm
mięso mielone wołowe – pakowane vacuum 2,5-3 kg, o zawartości tłuszczu poniżej 20 %
STEKI WOŁOWE
steki Porterhouse
steki T-bone
steki Fiorentina
steki Tenderloin
steki Kansas
steki New York
steki Top Sirloin
Oferta skierowana do odbiorców poszukujących wieprzowiny najwyższej jakości. Elementy wieprzowe dedykowane gastronomii, charakteryzujące się znakomitą mięsnością oraz staranną obróbką, wyselekcjonowane z tusz wieprzowych pochodzących wyłącznie z polskich hodowli zlokalizowanych na czystych ekologicznie terenach naszego kraju. Asortymenty dostępne w wersji zarówno świeżej jak i mrożonej.
Wędliny w ofercie HoReCa to produkty najwyżej jakości, a większość receptur, według których są produkowane oparta jest na dawnych restrykcyjnych normach.