Jesteśmy polską firmą z siedzibą w Łukowie, z którym nasza historia jest ściśle powiązana. Działamy lokalnie, wspierając regionalne wydarzenia sportowe i kulturalne. Działamy także globalnie uczestnicząc w prestiżowych targach branżowych. Nasze produkty zyskują uznanie wśród konsumentów i ekspertów – zdobywają wiele wyróżnień i nagród.
Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. wsparły dwóch łukowskich zapaśników – Janusza Lisiewskiego i Tomasza Jaroszkiewicza, którzy wystartowali na Mistrzostwach Świata Weteranów w Belgradzie, które obyły się w dniach 25-28 sierpnia 2014 r.
22 sierpnia 2014 roku w Radomiu roku już po raz dziewiąty odbyły się Targi sieci Poziomka, w których – jak co roku – wzięliśmy czynny udział.
W ostatnich miesiącach mieszkańcy Łukowa mogli obserwować intensywne prace przy modernizacji przyzakładowych delikatesów mięsnych mieszących się przy ul. Przemysłowej w Łukowie.
Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. biorą udział w dużej kampanii promowania wołowiny Polskiego pochodzenia. My jako producenci, zawsze przywiązywaliśmy dużą uwagę dla jakości produkowanych przez nas wyrobów. Świat szlachetnej wołowiny wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klientów którzy lubią delektować się, nie tylko smakiem dobrego steka, ale także innych wołowych produktów. Kampania ma za zadanie zachęcić do „eksperymentów” z […]
Prowadzący: Dziennikarz TVP i żeglarz – Paweł Pochwała i Mistrz Kulinarny – Marcin Budynek Program familijny „DWA ŻYWIOŁY, DWIE PASJE” jest próbą nowego spojrzenia na formę programu telewizyjnego „w drodze”. Całość oparta jest na przeciwstawieniu sobie dwóch osobowości: dziennikarskiej – Pawła Pochwały i kulinarnej – Marcina Budynka, a także na nowatorskim pomyśle połączenia w jednym […]
W dniach 24 i 25 czerwca 2014 roku w Zakładach Mięsnych „Łmeat-Łuków” S.A. gościła delegacja japońskich przedstawicieli inspekcji weterynaryjnej – Masanori Imagawa i Kentaro Okamoto.
Tegoroczny dzień dziecka wyglądał zgoła odmiennie od przeciętnego dnia. Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. chętnie wsparły inicjatywę pilskiego Amerykanina Douglasa Montgomerego, który na deptaku w Pile przygotowywał w charytatywnej akcji 1000 Cheesburgerów.
Tegoroczny dzień dziecka wyglądał zgoła odmiennie od przeciętnego dnia. Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. chętnie wsparły inicjatywę pilskiego Amerykanina Douglasa Montgomerego, który na deptaku w Pile przygotowywał w charytatywnej akcji 1000 Cheesburgerów.
31 maja 2014 r. Towarzystwo Fruwającej Muchy z Club Weteranów Szos zorganizowało imprezę – Dzień Dziecka 50+, która odbyła się w Łukowie przy fontannie w Łukowie.