Wołowina niejednokrotnie określana jest królową polskich stołów. Uchodzi za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięsa. Dobrze przygotowana jest niezykle smaczna i krucha. Zdając sobie sprawę z wyjątkowych właściwości wołowiny rozpoczęliśmy akcję promocyjną, w ramach której do każdego zakupu produktów wołowych dodawana jest książka „Kulinarne ABC”. Dzięki publikacji dowiedzą się Państwo, jak w prosty sposób przygotować soczyste steki, pyszne burgery, tradycyjne pieczenie oraz wiele innych. Akcja trwa do 25 lipca 2015 r.
Kulinarny sukces przygotowania wołowiny w dużym stopniu zależy od poznania kilku trików, które pozwolą na uzyskanie spektakularnego efektu na talerzu. W książce zostały zawarte propozycje potraw i cenne wskazówki eksperta kulinarnego Carlosa Gonzaleza-Tejery dotyczące przygotowania pysznych potraw z wołowiną w roli głównej. Opublikowane tu przepisy mają inspirować i wyzwalać twórczą inwencję u każdego, kto ma apetyt na cudowną wołowinę z Łukowa. Każdy przepis opatrzony jest smakowitym zdjęciem wykonanym przez popularną blogerkę propagujacą zdrowe i pełnowartościowe jedzenie. Polecamy!
W portfolio marki Łuków pojawiły się dwie nowe wyśmienite propozycje kiełbas surowych – Metka ziołowa oraz Metka jalapeño. Nowe produkty stanowią idealną alternatywę dla klasycznych wędlin czy tradycyjnych smarowideł i znakomicie sprawdzą się jako pożywny dodatek na kanapkę.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów, a także wyraźnym trendom, jakie kształtują się wokół sezonowanej wołowiny, przygotowaliśmy specjalną ofertę dla użytkowników szaf do dojrzewania mięsa.
Przedstawiamy nową serię produktów na grill KULINARNE PODRÓŻE.