PL EN DE

Aktualności

Jesteśmy polską firmą z siedzibą w Łukowie, z którym nasza historia jest ściśle powiązana. Działamy lokalnie, wspierając regionalne wydarzenia sportowe i kulturalne. Działamy także globalnie uczestnicząc w prestiżowych targach branżowych. Nasze produkty zyskują uznanie wśród konsumentów i ekspertów – zdobywają wiele wyróżnień i nagród.

I miejsce dla Wieprzowiny bez konserwantów w konkursie TO MI SMAKUJE. EKSPERCI REKOMENDUJĄ

Kolejny produkt z portfolio Łukowa zyskał ważne wyróżnienie – tym razem w konkursie „To mi smakuje! Eksperci rekomendują” zorganizowanym podczas prestiżowego kongresu branży mięsnej MEATing 2023 I miejsce w kategorii BLIŻEJ NATURY zajęła łukowska konserwa – Wieprzowina bez konserwantów 300g. Cieszymy się, że nasza oferta obfitująca w wysokiej jakości produkty zostaje dostrzeżona zarówno przez konsumentów, […]

Więcej

Produkty ŁUKÓW wyróżnione w konkursie Złoty Paragon 2023!

24 maja w Teatrze Kamienica podczas Gali Liderów Rynku FMCG i Handlu rozstrzygnięto 13. edycję konkursu Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich. Z dumą informujemy, że produkty marki ŁUKÓW – Szynka w siatce Łukowskie Smaki oraz Pasztet mazowiecki 460 g zostały wyróżnione w następujących kategoriach: Wędliny Premium oraz Pasztety. Złoty Paragon to jedno z najważniejszych wydarzeń polskiej […]

Więcej

Wędliny z Łukowa wyróżnione tytułem Produkty Najwyższej Jakości w przemyśle mięsnym WIOSNA 2023 r.

18 maja w Instytucie Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego odbyła się kolejna edycja ogólnopolskiego konkursu pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Wiosna 2023. Ideą, która od lat przyświeca temu konkursowi jest wyłonienie produktów wyróżniających się jakością na rynku wędlin. W tej edycji konkursu tytuł Produkt Najwyższej Jakości zdobyło aż […]

Więcej

Łuków na targach TuttoFood w Mediolanie

Marka Łuków zaprezentowała swoją ofertę na międzynarodowych targach TuttoFood, które odbyły się w dniach 08-11 maja 2023 r. w Mediolanie. Targi Tutto Food są największym wydarzeniem z branży spożywczej we Włoszech, które skupia corocznie około 1500 wystawców z całego świata. Tragi były dla polskich producentów okazją do nawiązania nowych kontaktów biznesowych z potencjalnymi kontrahentami, nie […]

Więcej

Łuków sponsorem Mistrzostw Ziemi Łukowskiej KARATE KYOKUSHIN im. Sensei Norberta Bogdańskiego

Tegoroczna edycja imprezy odbyła się pod patronatem burmistrza Piotra Płudowskiego i przyciągnęła blisko 230 zawodników z różnych miast Polski, w tym z Siedlec, Tuchowicza, Adamowa, Zalesia k. Białej Podlaskiej oraz Międzyrzeca Podlaskiego. Wszyscy uczestnicy turnieju mieli okazję rywalizować w kilku kategoriach wiekowych, a najbardziej utytułowani otrzymali nagrody w postaci pięknych medali. Dzieci bawiły się świetnie, […]

Więcej

Krakowska, żywiecka i podwawelska z certyfikatem Doceń polskie

Loża Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” dokonując ocen wędlin z portfolio marki Łuków – Kiełbasy krakowskiej suchej, Kiełbasy żywieckiej oraz Kiełbasy podwawelskiej ekstra – przyznała im najwyższe noty w kategoriach smaku, wyglądu oraz stosunku jakości do ceny. Tym samym produkty zostały odznaczone certyfikatem Doceń polskie, który podkreśla najwyższą jakość i polskie pochodzenie, czyli dwie […]

Więcej

Informacja o realizowanej strategii podatkowej za rok podatkowy 2021 w Zakładach Mięsnych Łuków Spółka Akcyjna

Strategia podatkowa Spółki jest elementem odpowiedzialności podmiotu w zakresie ponoszenia obciążeń publicznoprawnych zgodnie z przepisami obowiązującego prawa. Strategia podatkowa stanowi zbiór zasad obejmujących cele oraz środki umożliwiające prawidłową i terminową realizację obowiązków podatkowych Spółki.

Więcej

Nie marnujemy żywności

Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. jako właściciel sieci sklepów mięsnych i spożywczych polegają ustawie, na mocy której mają obowiązek przekazywania niesprzedanych, ale dobrych jakościowo artykułów spożywczych organizacjom charytatywnym. W Polsce co roku wyrzucamy ok. 9 mln ton żywności. 18 września 2019 r. weszła w życie Ustawa o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności określająca zasady postępowania z żywnością oraz […]

Więcej

Pasza bez soi pochodzenia brazylijskiego

Świadomość konsumencka jest coraz większa, coraz częściej konsumenci zwracają uwagę na jakość produktów, które spożywają. Przed zakupem dokładnie analizują etykiety, zapoznając się ze składem produktów. Coraz częściej również interesują się całym procesem produkcyjnym i poszczególnymi jego etapami – często chcą dowiedzieć się w jaki sposób powstały produkty, które wkładają do koszyka, jak ich produkcja wpływa […]

Więcej