Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. otrzymały tytuł partnera technologicznego wyprawy „Arctic & Baltic Circles 2013” organizowanej przez kwartalnik „Travel Risk Management”. Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. przekazały uczestnikom wyprawy produkty mięsne – wędliny i konserwy, które wspomogą realizację celu przedsięwzięcia i dowiodą, że wyroby Zakładów Mięsnych Łmeat-Łuków S.A. sprawdzają się w każdych, nawet ekstremalnych warunkach.

Wyprawa „Arctic & Baltic Circles 2013” składa się z trzech etapów. Podczas pierwszego z nich (29.06-6.07.2013 r.) załoga dziennikarzy, pokonując 3600 km i odwiedzając takie miasta jak Warszawa, Berlin, Kopenhaga, Göteborg, Oslo czy Tromso okrąży samochodem Morze Bałtyckie. Drugi 14-dniowy morski etap wyprawy (7-21.07.2013 r.), przebiegający przez Morze Norweskie i Morze Grenlandzkie będzie miał finał u celu wyprawy – na malowniczej wyspie Spitsbergen będącej częścią archipelagu wysp Svalbardu. W planie jest między innymi wizyta w Polskiej Stacji Polarnej Hornsund oraz w największym miasteczku na wsypie – Longyearbyen. Trzeci, ostatni etap wyprawy (22-30.07.2013 r.) to niemniej fascynujący powrót drogą lotniczą do Tromso, a później drogą lądową do stolicy Polski przez Norwegię, Finlandię, Estonię, Łotwę i Litwę.

Wyprawa „Arctic & Baltic Circles 2013” jest doskonałą okazją do zdobycia cennych doświadczeń i szansą na przetestowanie sprzętu turystycznego w naturalnych warunkach, w tym m.in. wyposażenia żeglarskiego, nawigacyjnego, środków łączności i transportu, a także pożywienia. Przez cały czas trwania wyprawy ekwipunek wystawiony będzie na słońce, deszcz, kurz i morską, słoną wodę, a także będzie musiał przetrwać lipcowe upały i mrozy na północy kontynentu. Zawartość całego wyposażenia musi więc zapewnić najwyższy komfort i bezpieczeństwo podróżowania.

Relacja z wyprawy „Arctic & Baltic Circles 2013” będzie na bieżąco publikowana na łamach kwartalnika „Travel Risk Management”, serwisu internetowego Travelrisk.pl oraz na Facebooku. Uczestnicy będą opisywać jej przebieg, zwracając szczególną uwagę na wyniki testów wyposażenia członków ekspedycji, w tym także produktów przekazanych przez Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. oraz środków transportu, którymi się przemieszczają. Po zakończeniu wyprawy zaplanowano przygotowanie cyklu artykułów, których podstawę

Zobacz także

Pokaż więcej