Zgodnie z 42 letnią tradycją, tegorocznej jesieni odbyła się kolejna edycja ogólnopolskiego konkursu dla branży mięsnej.

– Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Jesień 2014 organizowanym przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ideą konkursu jest wyłonienie produktów wyróżniających się jakością na rynku wędlin.

Wszystkie 6 produktów zgłoszonych przez łukowskie zakłady na konkurs tj. Szynka gosposi, Szynka łukowska, Szynka dojrzewająca, Kindziuk łukowski, Kiełbasa podsuszana, Kiełbasa swojska ekstra spotkały się z bardzo przychylnymi opiniami jury konkursowego. Są to produkty o długiej tradycji będące od wielu lat doceniane także przez klientów.

Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Jesień 2014 Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Jesień 2014

Otrzymany dyplom „Produkty Najwyższej Jakości w przemyśle mięsnym” jest kolejnym wyróżnieniem dla produktów z Łukowa. Szczególnie ważny jest fakt cykliczności nagród oraz szerokości asortymentu, który zdobywa nagrody w konkursach.

Zobacz także

Pokaż więcej