PL EN DE

Produkty z Łukowa po raz kolejny nagrodzone w plebiscycie Produkt najwyższej jakości WIOSNA 2016

Instytut Biotechnologi Przemysłu Rolno Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego po raz kolejny docenił produkty z Łukowa podczas XLV konkursu Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym WIOSNA 2016.

Nagrodzone produkty należą do dwóch kategorii. W kategorii żywności wygodnej najwyższe noty oceniających zdobyły Kotleciki z mięsa wieprzowego w sosie z warzywami (otrzymały one również dodatkowy dyplom za otrzymanie wysokich not w ocenie sensorycznej, co zdarza się niezwykle rzadko) oraz Kotleciki z mięsa wołowego w sosie z warzywami. kotleciki wp woł

Oba produkty są idealnymi propozycjami na tradycyjny domowy obiad dla osób, którym brakuje czasu na jego przygotowanie. Kotleciki z serii Łukowska Spiżarnia są również idealnym pomysłem na domowy obiad dla całej rodziny. Przemawia za tym fakt, że produkt posiada skład, w który wchodzą wyłącznie naturalne składniki. Ponadto charakteryzują się wysoką zawartością mięsa (96%), nie zawierają konserwantów oraz E-dodatków, a także glutaminianu sodu, polifosforanów ani sztucznych barwników. Wybornym mięsnym kotlecikom towarzyszy wyśmienity sos pomidorowy z dodatkiem smacznych warzyw i aromatycznych przypraw, który idealnie uzupełnia delikatny smak mięsa.

Nie tylko obiadowe propozycje zdobyły przychylność oceniających. Nagrodzony został Tatar wołowy. Przysmak doceniany przez fanów wołowiny oraz surowego mięsa. Najwyższa jakość mięsa wołowego użyta do przygotowania tatara w połączeniu z idealnie dobranymi przyprawami sprawiła, że ta doskonała przekąska została nagrodzona w plebiscycie.

Tatar-wołowy

SKMBT_C20316060707440SKMBT_C20316060707441

Zobacz również

Polityka Środowiskowa

Zakłady Mięsne ŁUKÓW Spółka Akcyjna w Łukowie zobowiązuje się przestrzegać zasad ochrony środowiska w prowadzonej przez siebie działalności.

Więcej

Nowa marka w portfolio Łukowa

W portfolio Łukowa pojawiła się nowa, lokalna marka – Śmiłowo. Marka Śmiłowo to kolekcja wędlin powstałych na bazie wielkopolskich receptur. Tradycja, doświadczenie i znajomość lokalnych smaków jest sekretem najwyższej jakości wyrobów.

Więcej

Pasztet mazowiecki ponownie otrzymał maksymalne noty

Pasztet mazowiecki został niedawno powtórnie nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Pasztet otrzymał od jury maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego wyróżniono go certyfikatem jakości i tytułem TOP PRODUKT.

Więcej