Targi POLAGRA FOOD to jedne z największych wydarzeń o charakterze międzynarodowym dla branży spożywczej. Co roku odwiedzają je producenci oraz dystrybutorzy praktycznie ze wszystkich grup produktowych. Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął patronatem honorowym wystawę jako projekt promujący polską branżę spożywczą w Polsce jak i Europie Środkowo-Wschodniej.
Międzynarodowa karta wystawców daje nowe perspektywy dla producentów żywności oraz tworzy dialog i może być zalążkiem wzajemnej kooperacji pomiędzy wystawcami oraz klientami.
Na targach uczestnicy często zaskakują licznymi nowościami produktowymi oraz premierami rynkowymi, które objęte są specjalnym programem promocyjnym.
W gronie wystawców POLAGRA FOOD 2015 znalazły się również Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. Przedstawiciele firmy „Łmeat-Łuków” mieli okazję porozmawiać z Klientami i partnerami biznesowymi, a także udzielić wywiadów polskim i zagranicznym mediom. Podczas targów zaprezentowano także ofertę eksportową oraz przeprowadzono degustację produktów.
Wędliny z serii Świat Szlachetnej Wołowiny zostały wyróżnione na Ogólnopolskich Konkursach Wędliniarskich organizowanych podczas odbywających się w Poznaniu Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polaga 2015. Oceniano wygląd i cechy zewnętrzne produktów, a także smak. Kabanosy wołowe uplasowały się na I miejscu w konkursie o tytuł Najlepszego Producenta wędlin w kategorii kiełbas, Szynka wołowa znalazła się na II miejscu w kategorii parzonych wędzonek, a Metka wołowa peperoni zyskała II miejsce w kategorii nowości. Oprócz tego Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. otrzymały wyróżnienie za wysoką jakość produktów ocenianych w ramach konkursów.
Zakłady Mięsne ŁUKÓW Spółka Akcyjna w Łukowie zobowiązuje się przestrzegać zasad ochrony środowiska w prowadzonej przez siebie działalności.
W portfolio Łukowa pojawiła się nowa, lokalna marka – Śmiłowo. Marka Śmiłowo to kolekcja wędlin powstałych na bazie wielkopolskich receptur. Tradycja, doświadczenie i znajomość lokalnych smaków jest sekretem najwyższej jakości wyrobów.
Pasztet mazowiecki został niedawno powtórnie nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Pasztet otrzymał od jury maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego wyróżniono go certyfikatem jakości i tytułem TOP PRODUKT.