PL EN DE

Łukowska wołowina nagrodzona na Targach POLAGRA FOOD 2015

Targi POLAGRA FOOD to jedne z największych wydarzeń o charakterze międzynarodowym dla branży spożywczej. Co roku odwiedzają je producenci oraz dystrybutorzy praktycznie ze wszystkich grup produktowych. Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął patronatem honorowym wystawę jako projekt promujący polską branżę spożywczą w Polsce jak i Europie Środkowo-Wschodniej.

Międzynarodowa karta wystawców daje nowe perspektywy dla producentów żywności oraz tworzy dialog i może być zalążkiem wzajemnej kooperacji pomiędzy wystawcami oraz klientami.

Na targach uczestnicy często zaskakują licznymi nowościami produktowymi oraz premierami rynkowymi, które objęte są specjalnym programem promocyjnym.

W gronie wystawców POLAGRA FOOD 2015 znalazły się również Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. Przedstawiciele firmy „Łmeat-Łuków” mieli okazję porozmawiać z Klientami i partnerami biznesowymi, a także udzielić wywiadów polskim i zagranicznym mediom. Podczas targów zaprezentowano także ofertę eksportową oraz przeprowadzono degustację produktów.

Wędliny z serii Świat Szlachetnej Wołowiny zostały wyróżnione na Ogólnopolskich Konkursach Wędliniarskich organizowanych podczas odbywających się w Poznaniu Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polaga 2015. Oceniano wygląd i cechy zewnętrzne produktów, a także smak. Kabanosy wołowe uplasowały się na I miejscu w konkursie o tytuł Najlepszego Producenta wędlin w kategorii kiełbas, Szynka wołowa znalazła się na II miejscu w kategorii parzonych wędzonek, a Metka wołowa peperoni zyskała II miejsce w kategorii nowości. Oprócz tego Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. otrzymały wyróżnienie za wysoką jakość produktów ocenianych w ramach konkursów.

 

 

Zobacz również

Polityka Środowiskowa

Zakłady Mięsne ŁUKÓW Spółka Akcyjna w Łukowie zobowiązuje się przestrzegać zasad ochrony środowiska w prowadzonej przez siebie działalności.

Więcej

Nowa marka w portfolio Łukowa

W portfolio Łukowa pojawiła się nowa, lokalna marka – Śmiłowo. Marka Śmiłowo to kolekcja wędlin powstałych na bazie wielkopolskich receptur. Tradycja, doświadczenie i znajomość lokalnych smaków jest sekretem najwyższej jakości wyrobów.

Więcej

Pasztet mazowiecki ponownie otrzymał maksymalne noty

Pasztet mazowiecki został niedawno powtórnie nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Pasztet otrzymał od jury maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego wyróżniono go certyfikatem jakości i tytułem TOP PRODUKT.

Więcej