Marka Łuków poszerza swoją ofertę mięs wolno gotowanych. Tym razem proponujemy wołowinę aż w pięciu pysznych odsłonach – Żeberka wołowe, Ossobuco w aromatycznym sosie, Gulasz wołowy, Sztuka mięsa oraz Wołowina do szarpania. Nowe produkty zaprojektowano tak, by maksymalnie ułatwić życie konsumentowi i zaoszczędzić czas spędzony w kuchni – kawałki wołowiny zostały zatopione w pysznym sosie i poddane procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze, w efekcie czego mięso wołowe uzyskało niezwykłą miękkość i wyborny smak.
Żeberka wołowe wolno gotowane
Żeberka wołowe wolno gotowane to wyselekcjonowane mięso wołowe z kością w otoczce aromatycznego sosu. Żeberka wołowe zostały poddane procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stały się miękkie, rozpływające się w ustach i zachowały cenne wartości odżywcze. By móc się cieszyć szybkim, ale zarazem smacznym i sycącym posiłkiem dla całej rodziny wystarczy podgrzać Żeberka wołowe wolno gotowane wraz z sosem w piekarniku, mikrofalówce lub w gorącej wodzie i podać z ulubionymi dodatkami.
Ossobuco w aromatycznym sosie wolno gotowane
Ossobuco w aromatycznym sosie do wyjątkowe, ekskluzywne danie wolno gotowane i wyśmienita propozycja na wyborny obiad dla całej rodziny. Wyselekcjonowana i znakomicie doprawiona goleń wołowa z kością została pokrojona w plastry i poddana procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stała się miękka, rozpływająca się w ustach i zachowała cenne wartości odżywcze. Dzięki wstępnemu przygotowaniu wołowiny w taki sposób wystarczy tylko podgrzać mięso wraz z aromatycznym sosem w gorącej wodzie, piekarniku czy mikrofali i można cieszyć się wyśmienitym smakiem Ossobuco jak z najlepszej restauracji.
Gulasz wołowy wolno gotowany
Gulasz wołowy wolno gotowany to wyśmienita propozycja na sycący obiad dla całej rodziny. Kawałki wołowiny zostały zatopione w pysznym sosie i poddane procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stały się miękkie, rozpływające się w ustach i zachowały cenne wartości odżywcze. By zaserwować danie z Gulaszem wołowym wolno gotowanym w roli głównej wystarczy podgrzać zawartość kartonika w piekarniku, mikrofalówce lub w gorącej wodzie, przygotować ulubione dodatki – ziemniaki, ryż, kaszę czy warzywa i po chwili cieszyć się sycącym posiłkiem dla całej rodziny.
Sztuka mięsa wołowego wolno gotowana
Sztuka mięsa wołowego to delikatne i kruche mięso, długo gotowane w wybornym sosie z dodatkiem aromatycznych przypraw. Wyselekcjonowany kawałek wartościowej wołowiny został poddany procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stał się delikatny, rozpływający się w ustach i zachował cenne wartości odżywcze. By cieszyć się wyśmienitym smakiem wolno gotowanej Sztuki mięsa wołowego wystarczy podgrzać zawartość kartonika w piekarniku, mikrofalówce lub w gorącej wodzie i podać ze skomponowanymi według uznania dodatkami.
Wołowina do szarpania wolno gotowana
Wołowina do szarpania to najwyższej jakości mięso wołowe otulone aromatycznym sosem. Szarpaną wołowinę można jeść na wiele sposobów – może być elementem klasycznego dania obiadowego, a także jako dodatek do burgera, tortilli czy burrito. Wołowinę przed podaniem należy poszarpać rozdzielając jej włókna za pomocą widelca. Wyselekcjonowany element wołowy został zatopiony w pysznym sosie i poddany procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stał się miękkie, rozpływający się w ustach i zachował cenne wartości odżywcze. Dzięki wstępnemu przygotowaniu wołowiny w taki sposób wystarczy tylko podgrzać mięso wraz z aromatycznym sosem w gorącej wodzie, piekarniku czy mikrofali i można cieszyć się jego wspaniałym i delikatnym smakiem.
W ofercie Łukowa znajdują się już produkty wolno gotowane, które cieszą się popularnością wśród konsumentów, więcej pod linkiem:
https://www.zmlukow.pl/nowa-seria-mies-wieprzowych-wolno-gotowanych-w-ofercie-marki-lukow/
W miniony weekend mieliśmy przyjemność uczestniczyć w Dniach z Doradztwem Rolniczym, które odbyły się w Siedlcach. Stoisko Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. cieszyło się ogromnym zainteresowaniem, a obecność na tym wydarzeniu pozwoliła nam na bezpośrednie spotkanie z rolnikami, producentami oraz innymi interesariuszami z branży. Nasze stoisko było nie tylko miejscem prezentacji, ale także punktem doradczym. Nasi […]
W dniu 9 września 2024 r. mieliśmy przyjemność szczegółowo zaprezentować naszą firmę podczas szkolenia zorganizowanego dla kierowników sklepów własnych firmy Specjał. Spotkanie miało na celu poznanie naszej szerokiej gamy produktów oraz umożliwienie ich degustowania. Podczas wydarzenia, nasz zespół przedstawił kompleksową ofertę firmy Łuków obejmującą mięsa świeże, wędliny oraz konserwy. Ważnym punktem prezentacji była degustacja naszych […]
Rozstrzygnęliśmy konkurs skierowany do pracowników Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A., w ramach którego uczestnicy mieli wykonać pracę plastyczną lub techniczną dowolną techniką z wykorzystaniem materiałów przeznaczonych do recyklingu nawiązującą do profilu działalności Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. Jury w składzie Agata Klamka (Dyrektor Finansowy i Członek Zarządu), Jarosław Malczewski (Zastępca Dyrektora Handlowego i Członek Zarządu) oraz Michał […]