PL EN DE

Wołowina wolno gotowana- nowość w ofercie Łukowa

Marka Łuków poszerza swoją ofertę mięs wolno gotowanych. Tym razem proponujemy wołowinę aż w pięciu pysznych odsłonach – Żeberka wołowe, Ossobuco w aromatycznym sosie, Gulasz wołowy, Sztuka mięsa oraz Wołowina do szarpania. Nowe produkty zaprojektowano tak, by maksymalnie ułatwić życie konsumentowi i zaoszczędzić czas spędzony w kuchni – kawałki wołowiny zostały zatopione w pysznym sosie i poddane procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze, w efekcie czego mięso wołowe uzyskało niezwykłą miękkość i wyborny smak.

Żeberka wołowe wolno gotowane

Żeberka wołowe wolno gotowane to wyselekcjonowane mięso wołowe z kością w otoczce aromatycznego sosu. Żeberka wołowe zostały poddane procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stały się miękkie, rozpływające się w ustach i zachowały cenne wartości odżywcze. By móc się cieszyć szybkim, ale zarazem smacznym i sycącym posiłkiem dla całej rodziny wystarczy podgrzać Żeberka wołowe wolno gotowane wraz z sosem w piekarniku, mikrofalówce lub w gorącej wodzie i podać z ulubionymi dodatkami.

Ossobuco w aromatycznym sosie wolno gotowane

Ossobuco w aromatycznym sosie do wyjątkowe, ekskluzywne danie wolno gotowane i wyśmienita propozycja na wyborny obiad dla całej rodziny. Wyselekcjonowana i znakomicie doprawiona goleń wołowa z kością została pokrojona w plastry i poddana procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stała się miękka, rozpływająca się w ustach i zachowała cenne wartości odżywcze. Dzięki wstępnemu przygotowaniu wołowiny w taki sposób wystarczy tylko podgrzać mięso wraz z aromatycznym sosem w gorącej wodzie, piekarniku czy mikrofali i można cieszyć się wyśmienitym smakiem Ossobuco jak z najlepszej restauracji.

Gulasz wołowy wolno gotowany

Gulasz wołowy wolno gotowany to wyśmienita propozycja na sycący obiad dla całej rodziny. Kawałki wołowiny zostały zatopione w pysznym sosie i poddane procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stały się miękkie, rozpływające się w ustach i zachowały cenne wartości odżywcze. By zaserwować danie z Gulaszem wołowym wolno gotowanym w roli głównej wystarczy podgrzać zawartość kartonika w piekarniku, mikrofalówce lub w gorącej wodzie, przygotować ulubione dodatki – ziemniaki, ryż, kaszę czy warzywa i po chwili cieszyć się sycącym posiłkiem dla całej rodziny.

Sztuka mięsa wołowego wolno gotowana

Sztuka mięsa wołowego to delikatne i kruche mięso, długo gotowane w wybornym sosie z dodatkiem aromatycznych przypraw. Wyselekcjonowany kawałek wartościowej wołowiny został poddany procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stał się delikatny, rozpływający się w ustach i zachował cenne wartości odżywcze. By cieszyć się wyśmienitym smakiem wolno gotowanej Sztuki mięsa wołowego wystarczy podgrzać zawartość kartonika w piekarniku, mikrofalówce lub w gorącej wodzie i podać ze skomponowanymi według uznania dodatkami.

Wołowina do szarpania wolno gotowana

Wołowina do szarpania to najwyższej jakości mięso wołowe otulone aromatycznym sosem. Szarpaną wołowinę można jeść na wiele sposobów – może być elementem klasycznego dania obiadowego, a także jako dodatek do burgera, tortilli czy burrito. Wołowinę przed podaniem należy poszarpać rozdzielając jej włókna za pomocą widelca. Wyselekcjonowany element wołowy został zatopiony w pysznym sosie i poddany procesowi długiego gotowania w niskiej temperaturze (oscylującej wokół 85°C), dzięki czemu stał się miękkie, rozpływający się w ustach i zachował cenne wartości odżywcze. Dzięki wstępnemu przygotowaniu wołowiny w taki sposób wystarczy tylko podgrzać mięso wraz z aromatycznym sosem w gorącej wodzie, piekarniku czy mikrofali i można cieszyć się jego wspaniałym i delikatnym smakiem.

W ofercie Łukowa znajdują się już produkty wolno gotowane, które cieszą się popularnością wśród konsumentów, więcej pod linkiem:
https://www.zmlukow.pl/nowa-seria-mies-wieprzowych-wolno-gotowanych-w-ofercie-marki-lukow/

Zobacz również

Dwa prestiżowe wyróżnienia dla produktów marki Łuków w konkursie Smak Jakości podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach.

W dniach 15-16 listopada 2023 roku w Kielcach odbyła się kolejna już edycja Targów Marki Własnej, które stały się miejscem niezwykle istotnym dla rozwoju branży. Podczas tego jedynego wydarzenia w Polsce, które w całości poświęcone jest markom własnym, spotkali się producenci i przedstawiciele sieci handlowych z Polski, Europy oraz Bliskiego Wschodu. Przy okazji wydarzenia został […]

Więcej

Kupuję nie marnuję

Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. jako właściciel sieci sklepów mięsnych i spożywczych polegają ustawie, na mocy której mają obowiązek przekazywania niesprzedanych, ale dobrych jakościowo artykułów spożywczych organizacjom charytatywnym. W Polsce co roku wyrzucamy ok. 9 mln ton żywności. 18 września 2019 r. weszła w życie Ustawa o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności określająca zasady postępowania z żywnością oraz […]

Więcej

Łukowskie jubileuszowe produkty z certyfikatem Doceń Polskie

Za nami 48. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.  Atestacja wyrobów spożywczych ubiegających się o godło Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w dniu 26 października br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Tego dnia Loża Ekspertów oceniła niemal 140 artykułów z asortymentu ponad 70 producentów z całej Polski, którzy ubiegali się o otrzymanie tego […]

Więcej