W oparciu o oczekiwania i potrzeby klientów, którzy są coraz bardziej zabiegani i chcą zminimalizować czas spędzony na wypełnianiu obowiązków domowych (m.in. na gotowaniu) proponujemy produkty wolno gotowane:
● Żeberka z warzywami
● Golonkę klasyczną
● Golonkę z żurawiną
By zaoszczędzić cenny czas przygotowujemy mięs tak, by w domu wrzucić je tylko do piekarnika lub gorącej wody i w 30 min. mieć gotowy posiłek dla całej rodziny. Wystarczy dodać ulubione dodatki jak ziemniaki, ryż, kaszę czy surówkę.
Wyselekcjonowane golonki i żeberka otulamy aromatycznym sosem i w specjalnym worku gotujemy je od 8 do 10 godzin w niskiej temperaturze 85°C, dzięki czemu stają się one miękkie, rozpływające się w ustach i zachowują cenne wartości odżywcze.
Produkty dostępne są w sieci sklepów własnych oraz w wybranych sieciach handlowych.
Wolno gotowane mięsa wołowe – Żeberka, Wołowina do szarpania, Gulasz, Sztuka mięsa oraz Ossobuco w aromatycznym sosie to produkty marki Łuków, które zdobyły najwyższe oceny we wszystkich kategoriach ocenianych przez członków Loży Ekspertów w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Odznaczone już wcześniej tym certyfikatem produkty Rostbef luksusowy oraz Pastrami wołowe zostały ponownie po dwóch […]
Na Stadionie Miejskim w Łukowie 23 marca 2024 r. odbył się emocjonujący Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A., w którym wzięło udział aż 16 zespołów z województwa lubelskiego i mazowieckiego. Cieszymy się, że mamy możliwość wspierania tak świetnych sportowych inicjatyw w naszym mieście. Wszystkim młodym, pełnym sportowej pasji uczestnikom serdecznie gratulujemy! Źródło […]
Wołowina niejednokrotnie określana jest królową polskich stołów. Uchodzi za jeden z najszlachetniejszych i najzdrowszych gatunków mięsa. Dobrze przygotowana jest wyjątkowo smaczna i niezwykle krucha. Polacy coraz częściej sięgają po to aromatyczne mięso, doceniając jego właściwości odżywcze i walory smakowe. Obecnie w sklepach firmowych Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. trwa promocja wybornego mięsa wołowego – burgery, tatar, […]