W dniach 15-16 listopada 2023 roku w Kielcach odbyła się kolejna już edycja Targów Marki Własnej, które stały się miejscem niezwykle istotnym dla rozwoju branży. Podczas tego jedynego wydarzenia w Polsce, które w całości poświęcone jest markom własnym, spotkali się producenci i przedstawiciele sieci handlowych z Polski, Europy oraz Bliskiego Wschodu. Przy okazji wydarzenia został przeprowadzony konkurs SMAK JAKOŚCI, do którego producenci mogli zgłosić swoje produkty w 4 kategoriach – Smak Innowacji, Smak Wygody, Smak Natury oraz Smak Premium. Udział w konkursie stanowił doskonałą okazję do promocji i prezentacji swoich najlepszych produktów, pozyskania uznania oraz nowych partnerów biznesowych.
Zgłoszone w ramach konkursu wyroby kosztowali i oceniali przedstawiciele topowych sieci handlowych, którzy na co dzień zajmują się kategorią mięsa i wędlin w swoich sieciach – Eurocash, Specjał, King, Auchan oraz Intermarche. Na stołach znalazło się ponad 80 produktów topowych polskich producentów, w tym produkty marki Łuków. Specjaliści zwracali uwagę m.in. na to, czy producenci potrafią dotrzymać kroku zmianom zachodzącym w branży. Przyjrzeli się daniom gotowym i ocenili, czy smak odpowiada jakości zgłoszonych do konkursu wytworów.
Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. uzyskały w konkursie aż dwa wyróżnienia (jako jedyny producent biorący udział w konkursie): w kategorii Smak Wygody, pierwsze miejsce zajęła nowość w ofercie – Żeberka wołowe wolno gotowane. Natomiast w kategorii Smak Innowacji, trzecie miejsce zostało przyznane łukowskim zakładom za Wołowinę do szarpania wolno gotowaną. Oba wyróżnione asortymenty są częścią nowej linii mięs wołowych wolno gotowanych – więcej informacji o nowych produktach znajduje się pod linkiem: MIĘSA WOŁOWE WOLNO GOTOWANE
Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. jako właściciel sieci sklepów mięsnych i spożywczych polegają ustawie, na mocy której mają obowiązek przekazywania niesprzedanych, ale dobrych jakościowo artykułów spożywczych organizacjom charytatywnym. W Polsce co roku wyrzucamy ok. 9 mln ton żywności. 18 września 2019 r. weszła w życie Ustawa o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności określająca zasady postępowania z żywnością oraz […]
Za nami 48. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Atestacja wyrobów spożywczych ubiegających się o godło Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w dniu 26 października br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Tego dnia Loża Ekspertów oceniła niemal 140 artykułów z asortymentu ponad 70 producentów z całej Polski, którzy ubiegali się o otrzymanie tego […]
W dniach 7-11 października 2023 r. w Kolonii w Niemczech odbyły się jedne z największych i najbardziej prestiżowych targów branży spożywczej Anuga. Wydarzenie przyciągnęło ponad 7 500 wystawców z ponad 100 krajów. Zakłady Mięsne Łuków prezentowały swoją ofertę w ramach stoiska zorganizowanego przez Związek Polskie Mięso. Promowaliśmy tam polską żywność, zwłaszcza wołowinę oraz nasze flagowe […]