W dniach 15-16 listopada 2023 roku w Kielcach odbyła się kolejna już edycja Targów Marki Własnej, które stały się miejscem niezwykle istotnym dla rozwoju branży. Podczas tego jedynego wydarzenia w Polsce, które w całości poświęcone jest markom własnym, spotkali się producenci i przedstawiciele sieci handlowych z Polski, Europy oraz Bliskiego Wschodu. Przy okazji wydarzenia został przeprowadzony konkurs SMAK JAKOŚCI, do którego producenci mogli zgłosić swoje produkty w 4 kategoriach – Smak Innowacji, Smak Wygody, Smak Natury oraz Smak Premium. Udział w konkursie stanowił doskonałą okazję do promocji i prezentacji swoich najlepszych produktów, pozyskania uznania oraz nowych partnerów biznesowych.
Zgłoszone w ramach konkursu wyroby kosztowali i oceniali przedstawiciele topowych sieci handlowych, którzy na co dzień zajmują się kategorią mięsa i wędlin w swoich sieciach – Eurocash, Specjał, King, Auchan oraz Intermarche. Na stołach znalazło się ponad 80 produktów topowych polskich producentów, w tym produkty marki Łuków. Specjaliści zwracali uwagę m.in. na to, czy producenci potrafią dotrzymać kroku zmianom zachodzącym w branży. Przyjrzeli się daniom gotowym i ocenili, czy smak odpowiada jakości zgłoszonych do konkursu wytworów.
Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. uzyskały w konkursie aż dwa wyróżnienia (jako jedyny producent biorący udział w konkursie): w kategorii Smak Wygody, pierwsze miejsce zajęła nowość w ofercie – Żeberka wołowe wolno gotowane. Natomiast w kategorii Smak Innowacji, trzecie miejsce zostało przyznane łukowskim zakładom za Wołowinę do szarpania wolno gotowaną. Oba wyróżnione asortymenty są częścią nowej linii mięs wołowych wolno gotowanych – więcej informacji o nowych produktach znajduje się pod linkiem: MIĘSA WOŁOWE WOLNO GOTOWANE
W miniony weekend mieliśmy przyjemność być częścią wydarzenia organizowanego przez Muzeum Regionalne w Łukowie w ramach Artystycznej Nocy Muzeów 2025.Zakłady Mięsne Łuków przyczyniły się do organizacji tej wyjątkowej nocy, dzieląc się nie tylko wsparciem, ale i regionalnymi smakami. Dziękujemy wszystkim odwiedzającym za wspólnie spędzony czas, ciepłe słowa i zainteresowanie. Cieszymy się, że mogliśmy współtworzyć tak […]
Z dumą informujemy, że Prezes Zakładów Mięsnych Łuków – Dariusz Siwek – został uhonorowany prestiżowym tytułem Osobowość Roku 2024 w kategorii Biznes i Przedsiębiorczość. Tytuł został przyznany w ramach ogólnopolskiego plebiscytu Osobowość Roku, którego inicjatorem i organizatorem jest redakcja „Kuriera Lubelskiego”. Wyróżnienie trafia do osób, które w szczególny sposób przyczyniają się do rozwoju lokalnej gospodarki, […]
I. Zamawiający:Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A.21-400 Łuków, ul. Przemysłowa 15+48 25 798 24 01www.zmlukow.plKRS 0000052346 II. Przedmiot postępowania kwalifikacyjnego:Przedmiotem postępowania jest świadczenie usług transportu chłodniczego na rzecz Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. w transporcie krajowym, jak i zagranicznym. Usługa powinna obejmować transport mięsa oraz produktów mięsnych w temperaturze kontrolowanej, zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami sanitarnymi. III. Zakres […]