PL EN DE

„Największa lekcja gotowania – wiele lokalizacji” – rekord Guinnessa

Jak wiadomo śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, a dodatkową radość może dostarczyć jego przygotowywanie. Mieliśmy zaszczyt wspierać organizowanie próby bicia rekordu Guinnessa w kategorii „Największa lekcja gotowania – wiele lokalizacji”.

W piątek 7 listopada o godzinie 10:00 uczniowie klas 0-3 w towarzystwie grona pedagogicznego oraz rodziców przystąpili do próby bicia rekordu. Event został zorganizowany w ramach ogólnopolskiego programu „Śniadanie daje Moc”. Ma on na celuj uświadamianie jak istotne jest zdrowe odżywianie oraz jak ważną rolę pełni śniadanie w diecie dziecka. Zadaniem małych uczestników było przygotowanie 3 dań śniadaniowych zgodnie z 12 zasadami zdrowego żywienia. Wszyscy uczestnicy przy tym świetnie się bawili a owocem ich pracy był twarożek z warzywami, kolorowe i zdrowe kanapki oraz szaszłyki owocowe. Po zakończeniu próby wszyscy uczestnicy posilili się pożywnym śniadaniem.

Zobacz również

Certyfikat Doceń Polskie dla mięs wołowych wolno gotowanych i wędlin wołowych

Wolno gotowane mięsa wołowe – Żeberka, Wołowina do szarpania, Gulasz, Sztuka mięsa oraz Ossobuco w aromatycznym sosie to produkty marki Łuków, które zdobyły najwyższe oceny we wszystkich kategoriach ocenianych przez członków Loży Ekspertów w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Odznaczone już wcześniej tym certyfikatem produkty Rostbef luksusowy oraz Pastrami wołowe zostały ponownie po dwóch […]

Więcej

Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A.

Na Stadionie Miejskim w Łukowie 23 marca 2024 r. odbył się emocjonujący Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A., w którym wzięło udział aż 16 zespołów z województwa lubelskiego i mazowieckiego. Cieszymy się, że mamy możliwość wspierania tak świetnych sportowych inicjatyw w naszym mieście. Wszystkim młodym, pełnym sportowej pasji uczestnikom serdecznie gratulujemy! Źródło […]

Więcej

Stawiamy na wołowinę!

Wołowina niejednokrotnie określana jest królową polskich stołów. Uchodzi za jeden z najszlachetniejszych i najzdrowszych gatunków mięsa. Dobrze przygotowana jest wyjątkowo smaczna i niezwykle krucha. Polacy coraz częściej sięgają po to aromatyczne mięso, doceniając jego właściwości odżywcze i walory smakowe. Obecnie w sklepach firmowych Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. trwa promocja wybornego mięsa wołowego – burgery, tatar, […]

Więcej