31 maja 2014 r. Towarzystwo Fruwającej Muchy z Club Weteranów Szos zorganizowało imprezę – Dzień Dziecka 50+, która odbyła się w Łukowie przy fontannie w Łukowie.
Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. były sponsorem wydarzenia. Podczas wydarzenia przybyli uczestnicy mogli zapoznać się z interesującymi archiwalnymi zdjęciami prezentującymi historię łukowskich zakładów.
Organizatorzy dla gości przygotowali wiele atrakcji. Odbyło się kilka konkursów, w których publiczność musiała wykazać się historią szczególnych miejsc w Łukowie, a także plebiscyt na najsmaczniejszą słoninę, w którym to publiczność była jurorem smakując kilku bardzo różnorodnie przygotowanych dań. Można było podziwiać motocykle, które zjechały nie tylko z całej Polski, Łuków gościł bowiem motocyklistów z Włoch.
Podczas spotkania odbyła się nauka podstawowych kroków różnych tańców, zarówno nowoczesnych, jak i ludowych. Godzinny koncert dał siedlecki zespół „Route 66”, który – za sprawą swojej muzyki – przywołał muzyczny klimat sprzed kilkudziesięciu lat.
Dla najmłodszych przygotowano upominki i przejażdżkę bryczką. Wszyscy mogli posilić się gorącą kiełbasą (przekazaną przez łukowskie zakłady). Zorganizowano również plebiscyt na najlepsza słoninę. Ponadto Club Weteranów Szos przeprowadził zbiórkę zabawek, które trafią do domów dziecka z okolicy.
W dniach 15-16 listopada 2023 roku w Kielcach odbyła się kolejna już edycja Targów Marki Własnej, które stały się miejscem niezwykle istotnym dla rozwoju branży. Podczas tego jedynego wydarzenia w Polsce, które w całości poświęcone jest markom własnym, spotkali się producenci i przedstawiciele sieci handlowych z Polski, Europy oraz Bliskiego Wschodu. Przy okazji wydarzenia został […]
Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. jako właściciel sieci sklepów mięsnych i spożywczych polegają ustawie, na mocy której mają obowiązek przekazywania niesprzedanych, ale dobrych jakościowo artykułów spożywczych organizacjom charytatywnym. W Polsce co roku wyrzucamy ok. 9 mln ton żywności. 18 września 2019 r. weszła w życie Ustawa o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności określająca zasady postępowania z żywnością oraz […]
Za nami 48. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Atestacja wyrobów spożywczych ubiegających się o godło Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w dniu 26 października br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Tego dnia Loża Ekspertów oceniła niemal 140 artykułów z asortymentu ponad 70 producentów z całej Polski, którzy ubiegali się o otrzymanie tego […]