Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. od wielu lat wspierają rozwój regionu angażując się w lokalne działania. Sponsoring regionalnych wydarzeń i społecznych inicjatyw są od lat elementem naszej tożsamości. W ostatnim czasie firma Łuków ufundowała Komendzie Powiatowej Policji w Łukowie szkoleniowy sprzęt medyczny, dzięki któremu funkcjonariusze mogą podnosić swoje umiejętności udzielania pomocy w sytuacjach zagrożenia ludzkiego życia.
W obecności Komendanta Powiatowego Policji w Łukowie podinsp. Leszka Misiaka, Aleksandra Bonusiewicz – Prezes Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. oraz Artur Osiak – Dyrektor Handlowy przekazali przedstawicielom Zarządu Terenowego Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego Policjantów w Łukowie medyczny sprzęt szkoleniowy. Łukowska policja otrzymała m.in. szkoleniowy defibrylator AED, fantomy do resuscytacji krążeniowo-oddechowej, kamizelkę do nauki „rękoczynu Heimlicha”.
Niejednokrotnie policjanci mają do czynienia z sytuacjami, gdzie zagrożone jest zdrowie, a nawet życie ludzkie. Profesjonalizm mundurowych powinien cechować się między innymi właściwą reakcją i umiejętnością udzielenia pierwszej pomocy. Wielu policjantów posiada już wiedzę i kwalifikację do udzielania świadczeń zdrowotnych w sytuacji nagłego stanu zagrożenia życia lub zdrowia, ale utrzymanie wysokiego poziomu wymaga od nich systematycznego podnoszenia umiejętności. Dzięki ufundowanemu przez firmę Łuków medycznemu sprzętowi szkoleniowemu łukowscy mundurowi będą mogli podnosić kwalifikacje i sprawdzać umiejętności na fantomach do resuscytacji krążeniowo-oddechowej i zapoznają się z zasadami obsługi defibrylatora AED.
W dniach 15-16 listopada 2023 roku w Kielcach odbyła się kolejna już edycja Targów Marki Własnej, które stały się miejscem niezwykle istotnym dla rozwoju branży. Podczas tego jedynego wydarzenia w Polsce, które w całości poświęcone jest markom własnym, spotkali się producenci i przedstawiciele sieci handlowych z Polski, Europy oraz Bliskiego Wschodu. Przy okazji wydarzenia został […]
Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. jako właściciel sieci sklepów mięsnych i spożywczych polegają ustawie, na mocy której mają obowiązek przekazywania niesprzedanych, ale dobrych jakościowo artykułów spożywczych organizacjom charytatywnym. W Polsce co roku wyrzucamy ok. 9 mln ton żywności. 18 września 2019 r. weszła w życie Ustawa o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności określająca zasady postępowania z żywnością oraz […]
Za nami 48. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Atestacja wyrobów spożywczych ubiegających się o godło Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w dniu 26 października br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Tego dnia Loża Ekspertów oceniła niemal 140 artykułów z asortymentu ponad 70 producentów z całej Polski, którzy ubiegali się o otrzymanie tego […]