PL EN DE

XI Kongres Eksporterów Polskich

W dniu 22 listopada 2013 r. odbył się XI Kongres Eksporterów Polskich zorganizowany przez Stowarzyszenie Eksporterów Polskich w Sali „Pod Kopułą” w Ministerstwie Gospodarki w Warszawie, pod Honorowym Patronatem Wicepremiera i Ministra Gospodarki Janusza Piechocińskiego, Wicemarszałka Sejmu Eugeniusza Grzeszczaka, Ministra Rolnictwa Stanisława Kalemby i Marszałków Województw.

XI Kongres Eksporterów Polskich otworzył i prowadził Prezes Zarządu Stowarzyszenia Eksporterów Polskich Mieczysław Twaróg. Tematem spotkania były perspektywy i możliwości wzrostu eksportu na rynki zagraniczne, będącego siłą napędową rozwoju gospodarki oraz zwiększenia udziału Polski w międzynarodowym podziale pracy.

Uczestnicy XI Kongresu Eksporterów Polskich mieli okazję skosztować wędlin i konserw Zakładów Mięsnych „Łmeat-Łuków” S.A. Dużym powodzeniem cieszył się Smalec z boczkiem i cebulką z serii Łukowska Spiżarnia, któremu nie oparł się nawet sam Wicepremier Janusz Piechociński.

Zobacz również

Certyfikat Doceń Polskie dla mięs wołowych wolno gotowanych i wędlin wołowych

Wolno gotowane mięsa wołowe – Żeberka, Wołowina do szarpania, Gulasz, Sztuka mięsa oraz Ossobuco w aromatycznym sosie to produkty marki Łuków, które zdobyły najwyższe oceny we wszystkich kategoriach ocenianych przez członków Loży Ekspertów w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Odznaczone już wcześniej tym certyfikatem produkty Rostbef luksusowy oraz Pastrami wołowe zostały ponownie po dwóch […]

Więcej

Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A.

Na Stadionie Miejskim w Łukowie 23 marca 2024 r. odbył się emocjonujący Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A., w którym wzięło udział aż 16 zespołów z województwa lubelskiego i mazowieckiego. Cieszymy się, że mamy możliwość wspierania tak świetnych sportowych inicjatyw w naszym mieście. Wszystkim młodym, pełnym sportowej pasji uczestnikom serdecznie gratulujemy! Źródło […]

Więcej

Stawiamy na wołowinę!

Wołowina niejednokrotnie określana jest królową polskich stołów. Uchodzi za jeden z najszlachetniejszych i najzdrowszych gatunków mięsa. Dobrze przygotowana jest wyjątkowo smaczna i niezwykle krucha. Polacy coraz częściej sięgają po to aromatyczne mięso, doceniając jego właściwości odżywcze i walory smakowe. Obecnie w sklepach firmowych Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. trwa promocja wybornego mięsa wołowego – burgery, tatar, […]

Więcej