13 października 2018 r. mieliśmy przyjemność gościć przedsiębiorców ze Stanów Zjednoczonych.
Pod hasłem „100 lat wspólnego dziedzictwa” w dniach 11-14 października 2018 r. odbył się w Lublinie polsko-amerykański kongres zorganizowany przez Katolicki Uniwersytet Lubelski i Lubelski Urząd Wojewódzki. Uczestnicy kongresu dyskutowali m.in. o tożsamości narodowej Polaków w USA. Do Lublina przybyli polscy i amerykańscy przedstawiciele świata polityki, biznesu i kultury. Kongres był przede wszystkim okazją do nawiązania nowych relacji gospodarczych.
Uczestnicy kongresu zwiedzili Zakłady Mięsne Łuków. Historię i ofertę zakładu przedstawiła Pani Ewa Ponikowska – członek zarządu. Następnie zostały wyświetlone filmy przedstawiające działalność dwóch zakładów produkcyjnych: zakładu produkcyjnego w Śmiłowie oraz w siedzibie spółki w Łukowie. Właśnie tutaj odwiedzający mogli zobaczyć jak wygląda produkcja konserw, którą pokazała Pani Agnieszka Węgrzynowicz – Dyrektor Produkcji. Wszyscy byli bardzo zaskoczeni rozwiniętą technologią oraz jakością naszych wędlin, które mogli skosztować podczas wizyty. W spotkaniu z przedsiębiorcami ze Stanów Zjednoczonych uczestniczył również Burmistrz Łukowa Pan Dariusz Szustek, który przybliżył potencjał gospodarczy Łukowa.
Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]
Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]
Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]