13 października 2018 r. mieliśmy przyjemność gościć przedsiębiorców ze Stanów Zjednoczonych.
Pod hasłem „100 lat wspólnego dziedzictwa” w dniach 11-14 października 2018 r. odbył się w Lublinie polsko-amerykański kongres zorganizowany przez Katolicki Uniwersytet Lubelski i Lubelski Urząd Wojewódzki. Uczestnicy kongresu dyskutowali m.in. o tożsamości narodowej Polaków w USA. Do Lublina przybyli polscy i amerykańscy przedstawiciele świata polityki, biznesu i kultury. Kongres był przede wszystkim okazją do nawiązania nowych relacji gospodarczych.
Uczestnicy kongresu zwiedzili Zakłady Mięsne Łuków. Historię i ofertę zakładu przedstawiła Pani Ewa Ponikowska – członek zarządu. Następnie zostały wyświetlone filmy przedstawiające działalność dwóch zakładów produkcyjnych: zakładu produkcyjnego w Śmiłowie oraz w siedzibie spółki w Łukowie. Właśnie tutaj odwiedzający mogli zobaczyć jak wygląda produkcja konserw, którą pokazała Pani Agnieszka Węgrzynowicz – Dyrektor Produkcji. Wszyscy byli bardzo zaskoczeni rozwiniętą technologią oraz jakością naszych wędlin, które mogli skosztować podczas wizyty. W spotkaniu z przedsiębiorcami ze Stanów Zjednoczonych uczestniczył również Burmistrz Łukowa Pan Dariusz Szustek, który przybliżył potencjał gospodarczy Łukowa.
Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]
W Zakładach Mięsnych Łuków mieliśmy przyjemność gościć delegację koreańskich przedsiębiorców z branży mięsnej, uczestniczących w misji przyjazdowej organizowanej przez UPEMI. Spotkanie miało charakter handlowy i stanowiło ważny element budowania relacji biznesowych pomiędzy polskimi producentami a partnerami z Republiki Korei Południowej. Podczas wizyty zaprezentowaliśmy nasz zakład, procesy produkcyjne oraz standardy nadzoru i kontroli jakości, które gwarantują […]
Październik to czas, w którym szczególnie pamiętamy o naszych czworonożnych przyjaciołach. Z tej okazji Zakłady Mięsne Łuków przygotowały wyjątkowy konkurs dla wszystkich właścicieli pupili. Jak wziąć udział? Czas trwania konkursu: 1–31 października 2025Ogłoszenie wyników: 14 listopada 2025 – na stronie internetowej oraz na naszym profilu Facebook. Nagrody czekają! Ważne informacje Zależy nam na naturalnych, codziennych […]