PL EN DE

Wizyta japońskiej inspekcji weterynaryjnej

W dniach 24 i 25 czerwca 2014 roku w Zakładach Mięsnych „Łmeat-Łuków” S.A. gościła delegacja japońskich przedstawicieli inspekcji weterynaryjnej – Masanori Imagawa i Kentaro Okamoto.

Japończycy wizytowali zakład w celu sprawdzenia spełniania przez zakład wymogów weterynaryjno-sanitarnych obowiązujących przy eksporcie mięsa do Japonii. To pierwsza wizyta Japończyków w polskich zakładach od momentu wykrycia w Polsce choroby afrykańskiego pomoru świń u padłych dzików.

Podczas dwóch dni wizyty możliwe było staranne zaprezentowanie gościom łukowskich zakładów mięsnych. Wizytujący bardzo szczegółowo sprawdzali normy produkcyjne, system kontroli oraz bezpieczeństwo zdrowotne a także standardy jakości produkowanych asortymentów.

Wizytujący zakład podkreślili, iż są pod wrażeniem czystości, nowoczesności oraz standardów obowiązujących w łukowskich zakładach. Dotychczas skontrolowali wiele zakładów z całego świata i jak twierdzą, to co zobaczyli w Łukowie, klasyfikuje się w najwyższych światowych standardach. Są to miłe słowa w kontekście trudu włożonego w utrzymanie najwyższych standardów jak chociażby certyfikacja zgodności ze standardem BRC, MC Donald’s czy systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP.

Ponadto goście z Japonii był zachwyceni smakiem polskich wędlin oraz byli pod dużym wrażeniem ilości zieleni i lasów w Polsce.

Zobacz również

Certyfikat Doceń Polskie dla mięs wołowych wolno gotowanych i wędlin wołowych

Wolno gotowane mięsa wołowe – Żeberka, Wołowina do szarpania, Gulasz, Sztuka mięsa oraz Ossobuco w aromatycznym sosie to produkty marki Łuków, które zdobyły najwyższe oceny we wszystkich kategoriach ocenianych przez członków Loży Ekspertów w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Odznaczone już wcześniej tym certyfikatem produkty Rostbef luksusowy oraz Pastrami wołowe zostały ponownie po dwóch […]

Więcej

Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A.

Na Stadionie Miejskim w Łukowie 23 marca 2024 r. odbył się emocjonujący Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A., w którym wzięło udział aż 16 zespołów z województwa lubelskiego i mazowieckiego. Cieszymy się, że mamy możliwość wspierania tak świetnych sportowych inicjatyw w naszym mieście. Wszystkim młodym, pełnym sportowej pasji uczestnikom serdecznie gratulujemy! Źródło […]

Więcej

Stawiamy na wołowinę!

Wołowina niejednokrotnie określana jest królową polskich stołów. Uchodzi za jeden z najszlachetniejszych i najzdrowszych gatunków mięsa. Dobrze przygotowana jest wyjątkowo smaczna i niezwykle krucha. Polacy coraz częściej sięgają po to aromatyczne mięso, doceniając jego właściwości odżywcze i walory smakowe. Obecnie w sklepach firmowych Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. trwa promocja wybornego mięsa wołowego – burgery, tatar, […]

Więcej