W dniach 24 i 25 czerwca 2014 roku w Zakładach Mięsnych „Łmeat-Łuków” S.A. gościła delegacja japońskich przedstawicieli inspekcji weterynaryjnej – Masanori Imagawa i Kentaro Okamoto.
Japończycy wizytowali zakład w celu sprawdzenia spełniania przez zakład wymogów weterynaryjno-sanitarnych obowiązujących przy eksporcie mięsa do Japonii. To pierwsza wizyta Japończyków w polskich zakładach od momentu wykrycia w Polsce choroby afrykańskiego pomoru świń u padłych dzików.
Podczas dwóch dni wizyty możliwe było staranne zaprezentowanie gościom łukowskich zakładów mięsnych. Wizytujący bardzo szczegółowo sprawdzali normy produkcyjne, system kontroli oraz bezpieczeństwo zdrowotne a także standardy jakości produkowanych asortymentów.
Wizytujący zakład podkreślili, iż są pod wrażeniem czystości, nowoczesności oraz standardów obowiązujących w łukowskich zakładach. Dotychczas skontrolowali wiele zakładów z całego świata i jak twierdzą, to co zobaczyli w Łukowie, klasyfikuje się w najwyższych światowych standardach. Są to miłe słowa w kontekście trudu włożonego w utrzymanie najwyższych standardów jak chociażby certyfikacja zgodności ze standardem BRC, MC Donald’s czy systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP.
Ponadto goście z Japonii był zachwyceni smakiem polskich wędlin oraz byli pod dużym wrażeniem ilości zieleni i lasów w Polsce.
Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]
W Zakładach Mięsnych Łuków mieliśmy przyjemność gościć delegację koreańskich przedsiębiorców z branży mięsnej, uczestniczących w misji przyjazdowej organizowanej przez UPEMI. Spotkanie miało charakter handlowy i stanowiło ważny element budowania relacji biznesowych pomiędzy polskimi producentami a partnerami z Republiki Korei Południowej. Podczas wizyty zaprezentowaliśmy nasz zakład, procesy produkcyjne oraz standardy nadzoru i kontroli jakości, które gwarantują […]
Październik to czas, w którym szczególnie pamiętamy o naszych czworonożnych przyjaciołach. Z tej okazji Zakłady Mięsne Łuków przygotowały wyjątkowy konkurs dla wszystkich właścicieli pupili. Jak wziąć udział? Czas trwania konkursu: 1–31 października 2025Ogłoszenie wyników: 14 listopada 2025 – na stronie internetowej oraz na naszym profilu Facebook. Nagrody czekają! Ważne informacje Zależy nam na naturalnych, codziennych […]