PL EN DE

Wędliny ZM Łuków z certyfikatem QAFP w Pytaniu na śniadanie

W jednym z odcinków programu Pytanie na śniadanie poruszony został temat „Jak wybrać dobrej jakości wędliny.”

Dietetyk oraz specjalista w dziedzinie żywienia Anna Jelonek-Radowicka opowiadała w jaki sposób wybierać dobrej jakości wędliny i dlaczego. Zwróciła szczególną uwagę na system Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Pani Anna jest ambasadorką kampanii „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP”. Telewidzowie mieli okazję dowiedzieć się podczas programu jak restrykcyjne zobowiązania muszą podjąć producenci żywności wobec systemu aby otrzymać certyfikat QAFP dla ich produktów. Padło również nawiązanie do restrykcyjnego procesu produkcji kampanijnych produktów marki Łuków. Doskonały smak i jakość QAFP charakteryzują trzy kiełbasy promowane w ramach kampanii. Dietetyk zwrócił uwagę na bardzo wysoką zawartość mięsa w promowanych produktach oraz na obecność naturalnych tłuszczy bardzo potrzebnych w codziennej diecie. Kiełbasy  żywiecka, krakowska sucha oraz podwawelska swój doskonały smak i aromat zawdzięczają naturalnym przyprawom, wędzeniu i parzeniu, a w przypadku żywieckiej i krakowskiej również procesowi podsuszania.

Podczas programu znany i lubiany kucharz Jurek Sobieniak przygotował zaskakujące dania obiadowe z kiełbasami QAFP marki Łuków w roli głównej udowadniając, że dobrej jakości wędliny są również idealnym składnikiem dań obiadowych.

Zapraszamy do obejrzenia wywiadu oraz popisu sztuki kulinarnej Jurka Sobieniaka:

Jak wybrać dobrej jakości wędliny

Stek z selera z krakowską

Grillowana podwawelska

Kołacz w roli kanapki z żywiecką

 

Zobacz również

Pastrami premium

Nasze Pastrami Premium na I miejscu!

Z radością informujemy, że nasz produkt Pastrami Premium, zdobył 1 miejsce w konkursie „TO MI SMAKUJE! EKSPERCI REKOMENDUJĄ”, zorganizowanym podczas konferencji Meating2025 przez wydawnictwo Rzeźnik Polski. Produkt został wyróżniony w kategorii „Mój Hit”, uzyskując najwyższe noty od Kapituły konkursowej. To dla nas wyjątkowe wyróżnienie oraz potwierdzenie, że wysoka jakość, intensywny smak i staranność w procesie produkcji naszych wyrobów znajdują uznanie […]

Więcej

Grelowisko

ZM Łuków na Grelowisku 2025 – dziękujemy, że byliście z nami!

Sezon grillowy rozpoczęty z prawdziwym przytupem! W miniony weekend mieliśmy ogromną przyjemność uczestniczyć w Grelowisku 2025 – wyjątkowym święcie smaku, aromatu i dobrej atmosfery. Nasze stoisko przyciągało miłośników grillowania już od pierwszych chwil wydarzenia. Serwowaliśmy gorące, świeżo przyrządzone przysmaki z linii Łukowskie na grilla, w tym przepyszne steki wołowe, burgery, aromatyczne kiełbasy, soczyste karkówki i […]

Więcej

tatar

Tatar wołowy 200 g z wyróżnieniem w konkursie Złoty Paragon 2025!

Z satysfakcją informujemy, że nasz Tatar wołowy 200 g został wyróżniony w kategorii „Wędliny – Przekąski” w prestiżowym konkursie Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich 2025. To szczególne uznanie, ponieważ nagroda przyznawana jest przez praktyków handlu – osoby, które na co dzień podejmują decyzje zakupowe i najlepiej znają preferencje konsumentów. Tatar wołowy od Zakładów Mięsnych […]

Więcej