W jednym z odcinków programu Pytanie na śniadanie poruszony został temat „Jak wybrać dobrej jakości wędliny.”
Dietetyk oraz specjalista w dziedzinie żywienia Anna Jelonek-Radowicka opowiadała w jaki sposób wybierać dobrej jakości wędliny i dlaczego. Zwróciła szczególną uwagę na system Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Pani Anna jest ambasadorką kampanii „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP”. Telewidzowie mieli okazję dowiedzieć się podczas programu jak restrykcyjne zobowiązania muszą podjąć producenci żywności wobec systemu aby otrzymać certyfikat QAFP dla ich produktów. Padło również nawiązanie do restrykcyjnego procesu produkcji kampanijnych produktów marki Łuków. Doskonały smak i jakość QAFP charakteryzują trzy kiełbasy promowane w ramach kampanii. Dietetyk zwrócił uwagę na bardzo wysoką zawartość mięsa w promowanych produktach oraz na obecność naturalnych tłuszczy bardzo potrzebnych w codziennej diecie. Kiełbasy żywiecka, krakowska sucha oraz podwawelska swój doskonały smak i aromat zawdzięczają naturalnym przyprawom, wędzeniu i parzeniu, a w przypadku żywieckiej i krakowskiej również procesowi podsuszania.
Podczas programu znany i lubiany kucharz Jurek Sobieniak przygotował zaskakujące dania obiadowe z kiełbasami QAFP marki Łuków w roli głównej udowadniając, że dobrej jakości wędliny są również idealnym składnikiem dań obiadowych.
Zapraszamy do obejrzenia wywiadu oraz popisu sztuki kulinarnej Jurka Sobieniaka:
Jak wybrać dobrej jakości wędliny
Kołacz w roli kanapki z żywiecką
Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]
Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]
Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]