PL EN DE

Wędliny ZM Łuków z certyfikatem QAFP w Pytaniu na śniadanie

W jednym z odcinków programu Pytanie na śniadanie poruszony został temat „Jak wybrać dobrej jakości wędliny.”

Dietetyk oraz specjalista w dziedzinie żywienia Anna Jelonek-Radowicka opowiadała w jaki sposób wybierać dobrej jakości wędliny i dlaczego. Zwróciła szczególną uwagę na system Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Pani Anna jest ambasadorką kampanii „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP”. Telewidzowie mieli okazję dowiedzieć się podczas programu jak restrykcyjne zobowiązania muszą podjąć producenci żywności wobec systemu aby otrzymać certyfikat QAFP dla ich produktów. Padło również nawiązanie do restrykcyjnego procesu produkcji kampanijnych produktów marki Łuków. Doskonały smak i jakość QAFP charakteryzują trzy kiełbasy promowane w ramach kampanii. Dietetyk zwrócił uwagę na bardzo wysoką zawartość mięsa w promowanych produktach oraz na obecność naturalnych tłuszczy bardzo potrzebnych w codziennej diecie. Kiełbasy  żywiecka, krakowska sucha oraz podwawelska swój doskonały smak i aromat zawdzięczają naturalnym przyprawom, wędzeniu i parzeniu, a w przypadku żywieckiej i krakowskiej również procesowi podsuszania.

Podczas programu znany i lubiany kucharz Jurek Sobieniak przygotował zaskakujące dania obiadowe z kiełbasami QAFP marki Łuków w roli głównej udowadniając, że dobrej jakości wędliny są również idealnym składnikiem dań obiadowych.

Zapraszamy do obejrzenia wywiadu oraz popisu sztuki kulinarnej Jurka Sobieniaka:

Jak wybrać dobrej jakości wędliny

Stek z selera z krakowską

Grillowana podwawelska

Kołacz w roli kanapki z żywiecką

 

Zobacz również

Konkurs z okazji Międzynarodowego Miesiąca Zwierząt!

Październik to czas, w którym szczególnie pamiętamy o naszych czworonożnych przyjaciołach. Z tej okazji Zakłady Mięsne Łuków przygotowały wyjątkowy konkurs dla wszystkich właścicieli pupili. Jak wziąć udział? Czas trwania konkursu: 1–31 października 2025Ogłoszenie wyników: 14 listopada 2025 – na stronie internetowej oraz na naszym profilu Facebook. Nagrody czekają! Ważne informacje Zależy nam na naturalnych, codziennych […]

Więcej

Dożynki

Dożynki Wojewódzkie w Świdniku

Z radością uczestniczyliśmy w tegorocznych Dożynkach Wojewódzkich w Świdniku jako Srebrny Partner wydarzenia – wyjątkowego święta, podczas którego tradycja spotkała się z dobrym smakiem. Na naszym stoisku odwiedzający mogli spróbować aromatycznych kiełbasek i kaszanek z Łukowa 🥩🔥. To dla nas ogromna satysfakcja, że nasze wyroby cieszyły się tak dużym zainteresowaniem i spotkały się z ciepłym […]

Więcej

Pastrami premium

Nasze Pastrami Premium na I miejscu!

Z radością informujemy, że nasz produkt Pastrami Premium, zdobył 1 miejsce w konkursie „TO MI SMAKUJE! EKSPERCI REKOMENDUJĄ”, zorganizowanym podczas konferencji Meating2025 przez wydawnictwo Rzeźnik Polski. Produkt został wyróżniony w kategorii „Mój Hit”, uzyskując najwyższe noty od Kapituły konkursowej. To dla nas wyjątkowe wyróżnienie oraz potwierdzenie, że wysoka jakość, intensywny smak i staranność w procesie produkcji naszych wyrobów znajdują uznanie […]

Więcej