PL EN DE

Wędliny ZM Łuków z certyfikatem QAFP w Pytaniu na śniadanie

W jednym z odcinków programu Pytanie na śniadanie poruszony został temat „Jak wybrać dobrej jakości wędliny.”

Dietetyk oraz specjalista w dziedzinie żywienia Anna Jelonek-Radowicka opowiadała w jaki sposób wybierać dobrej jakości wędliny i dlaczego. Zwróciła szczególną uwagę na system Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Pani Anna jest ambasadorką kampanii „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP”. Telewidzowie mieli okazję dowiedzieć się podczas programu jak restrykcyjne zobowiązania muszą podjąć producenci żywności wobec systemu aby otrzymać certyfikat QAFP dla ich produktów. Padło również nawiązanie do restrykcyjnego procesu produkcji kampanijnych produktów marki Łuków. Doskonały smak i jakość QAFP charakteryzują trzy kiełbasy promowane w ramach kampanii. Dietetyk zwrócił uwagę na bardzo wysoką zawartość mięsa w promowanych produktach oraz na obecność naturalnych tłuszczy bardzo potrzebnych w codziennej diecie. Kiełbasy  żywiecka, krakowska sucha oraz podwawelska swój doskonały smak i aromat zawdzięczają naturalnym przyprawom, wędzeniu i parzeniu, a w przypadku żywieckiej i krakowskiej również procesowi podsuszania.

Podczas programu znany i lubiany kucharz Jurek Sobieniak przygotował zaskakujące dania obiadowe z kiełbasami QAFP marki Łuków w roli głównej udowadniając, że dobrej jakości wędliny są również idealnym składnikiem dań obiadowych.

Zapraszamy do obejrzenia wywiadu oraz popisu sztuki kulinarnej Jurka Sobieniaka:

Jak wybrać dobrej jakości wędliny

Stek z selera z krakowską

Grillowana podwawelska

Kołacz w roli kanapki z żywiecką

 

Zobacz również

kaufland piaseczno

Grilluj z Łukowem w Piasecznie!

W dniach 10-11 czerwca 2022 serdecznie zapraszamy na degustację produktów grillowych pod marketem Kaufland w Piasecznie przy ulicy Okulickiego 10. Będą mogli Państwo zasmakować specjałów na gorąco, jak również nabyć wędliny oraz mięso w naszym stoisku mieszczącym się wewnątrz marketu. Serdecznie zapraszamy!

Więcej

Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Wiosna 2022

19 maja w Instytucie Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego odbyła się kolejna edycja ogólnopolskiego konkursu dla branży mięsnej – Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Wiosna 2022. Ideą, która od lat przyświeca temu konkursowi jest wyłonienie produktów wyróżniających się jakością na rynku wędlin. W tej edycji konkursu tytuł Produkt Najwyższej Jakości zdobyły aż 3 produkty z Łukowa […]

Więcej

Pastrami premium i Rostbef luksusowy z certyfikatami Doceń polskie i TOP PRODUKT

Loża Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” dokonując ocen wędlin wołowych z portfolio marki Łuków – Pastrami premium i Rostbefu luksusowego – przyznała im najwyższe noty w kategoriach smaku, wyglądu oraz stosunku jakości do ceny. Tak wysoka ocena tytuł sprawiła, że produkty te zyskały również tytułu TOP PRODUKTU. To zaszczytne miano otrzymują tylko i wyłącznie […]

Więcej