20 listopada 2015 r. w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych, przy ul. Komorskiej w Warszawie odbył się VII Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2015”, którego byliśmy sponsorem.
Konkurs adresowany jest do uczniów wszystkich profili szkół gastronomicznych i składał się z dwóch części: Konkursu Kulinarnego oraz Kelnerskiego. W finale wystartowało 13 szkół z całej Polski i z Berlina. Patronatem konkurs objęli Wojewoda Mazowiecki, Marszałek Województwa Mazowieckiego, Mazowiecka Kurator Oświaty oraz Burmistrz Dzielnicy Praga-Południe, a patronat medialny nad wydarzeniem objęła TVP Warszawa.
Gośćmi są wybitni szefowie kuchni, mistrzowie kelnerstwa z Warszawy i z całej Polski.
W ramach wydarzenia odbyły się pokazy i specjalistyczne szkolenia. Swoją wiedzą dzielił się m.in. założyciel jedynej w Polsce Akademii Kelnerskiej – Grzegorz Górnik, a także dwukrotny finalista Mistrzostw Polski Sommelierów i reprezentant Polski na Mistrzostwach Świata Sommelierów, Jerzy Kruk. Podczas pokazu kulinarnego wybitni kucharze i eksperci kulinarni (m.in. Carlos Gonzalez Tejera) wyjaśniali jak prawidłowo przygotować wołowinę i przybliżyli uczestnikom zagadnienia związane z jej przyrządzaniem.
Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. jako producent najwyższej jakości wołowiny kierowanej m.in. do kanału HoReCa miały przyjemność być sponsorem wydarzenia i wspierać młodych adeptów sztuki kulinarnej. Wszystkie szkoły, które brały udział w konkursie otrzymały edukacyjne plansze prezentujące podział tuszy wołowej i wieprzowej. Oprócz tego uczestnik, który wykazał się najlepszą znajomością przyrządzania mięsa otrzymał komplet profesjonalnych noży.
Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]
Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]
Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]