PL EN DE

VII Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2015”

20 listopada 2015 r. w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych, przy ul. Komorskiej w Warszawie odbył się VII Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2015”, którego byliśmy sponsorem.

Konkurs adresowany jest do uczniów wszystkich profili szkół gastronomicznych i składał się z dwóch części: Konkursu Kulinarnego oraz Kelnerskiego. W finale wystartowało 13 szkół z całej Polski i z Berlina. Patronatem konkurs objęli Wojewoda Mazowiecki, Marszałek Województwa Mazowieckiego, Mazowiecka Kurator Oświaty oraz Burmistrz Dzielnicy Praga-Południe, a patronat medialny nad wydarzeniem objęła TVP Warszawa.

Gośćmi są wybitni szefowie kuchni, mistrzowie kelnerstwa z Warszawy i z całej Polski.

W ramach wydarzenia odbyły się pokazy i specjalistyczne szkolenia. Swoją wiedzą dzielił się m.in. założyciel jedynej w Polsce Akademii Kelnerskiej – Grzegorz Górnik, a także dwukrotny finalista Mistrzostw Polski Sommelierów i reprezentant Polski na Mistrzostwach Świata Sommelierów, Jerzy Kruk. Podczas pokazu kulinarnego wybitni kucharze i eksperci kulinarni (m.in. Carlos Gonzalez Tejera) wyjaśniali jak prawidłowo przygotować wołowinę i przybliżyli uczestnikom zagadnienia związane z jej przyrządzaniem.
Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. jako producent najwyższej jakości wołowiny kierowanej m.in. do kanału HoReCa miały przyjemność być sponsorem wydarzenia i wspierać młodych adeptów sztuki kulinarnej. Wszystkie szkoły, które brały udział w konkursie otrzymały edukacyjne plansze prezentujące podział tuszy wołowej i wieprzowej. Oprócz tego uczestnik, który wykazał się najlepszą znajomością przyrządzania mięsa otrzymał komplet profesjonalnych noży.

Zobacz również

kaufland piaseczno

Grilluj z Łukowem w Piasecznie!

W dniach 10-11 czerwca 2022 serdecznie zapraszamy na degustację produktów grillowych pod marketem Kaufland w Piasecznie przy ulicy Okulickiego 10. Będą mogli Państwo zasmakować specjałów na gorąco, jak również nabyć wędliny oraz mięso w naszym stoisku mieszczącym się wewnątrz marketu. Serdecznie zapraszamy!

Więcej

Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Wiosna 2022

19 maja w Instytucie Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego odbyła się kolejna edycja ogólnopolskiego konkursu dla branży mięsnej – Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Wiosna 2022. Ideą, która od lat przyświeca temu konkursowi jest wyłonienie produktów wyróżniających się jakością na rynku wędlin. W tej edycji konkursu tytuł Produkt Najwyższej Jakości zdobyły aż 3 produkty z Łukowa […]

Więcej

Pastrami premium i Rostbef luksusowy z certyfikatami Doceń polskie i TOP PRODUKT

Loża Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” dokonując ocen wędlin wołowych z portfolio marki Łuków – Pastrami premium i Rostbefu luksusowego – przyznała im najwyższe noty w kategoriach smaku, wyglądu oraz stosunku jakości do ceny. Tak wysoka ocena tytuł sprawiła, że produkty te zyskały również tytułu TOP PRODUKTU. To zaszczytne miano otrzymują tylko i wyłącznie […]

Więcej