W dniach 7-11 października 2023 r. w Kolonii w Niemczech odbyły się jedne z największych i najbardziej prestiżowych targów branży spożywczej Anuga. Wydarzenie przyciągnęło ponad 7 500 wystawców z ponad 100 krajów. Zakłady Mięsne Łuków prezentowały swoją ofertę w ramach stoiska zorganizowanego przez Związek Polskie Mięso. Promowaliśmy tam polską żywność, zwłaszcza wołowinę oraz nasze flagowe produkty. Dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili nasze stoisko!
Podczas pięciu dni targowych mieliśmy okazję porozmawiać z każdym, kto był zainteresowany naszą eksportową ofertą. Rozmowy w szczególności dotyczyły wysokiej jakości wołowiny i konserw. Potencjalni klienci dopytywali o szczegóły związane z produkcją, pakowaniem, bezpieczeństwem oraz standardami jakości. Jesteśmy szczerze przekonani, że uczestnictwo w tym wydarzeniu umożliwiło nam nawiązanie wielu nowych kontaktów i pozyskanie nowych partnerów biznesowych.
Targi Anuga to nie tylko rozmowy biznesowe, ale także okazja do zobaczenia nowinek produkcyjnych, sprzedażowych czy marketingowych. Ponadto polscy przedsiębiorcy wzięli udział w wielu seminariach i warsztatach, jakie odbyły się na targach, jak np. z zakresu ekspansji na rynki trzecie, zarządzania handlem czy też na temat nowoczesnego bezpieczeństwa żywności.
W dniach 15-16 listopada 2023 roku w Kielcach odbyła się kolejna już edycja Targów Marki Własnej, które stały się miejscem niezwykle istotnym dla rozwoju branży. Podczas tego jedynego wydarzenia w Polsce, które w całości poświęcone jest markom własnym, spotkali się producenci i przedstawiciele sieci handlowych z Polski, Europy oraz Bliskiego Wschodu. Przy okazji wydarzenia został […]
Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. jako właściciel sieci sklepów mięsnych i spożywczych polegają ustawie, na mocy której mają obowiązek przekazywania niesprzedanych, ale dobrych jakościowo artykułów spożywczych organizacjom charytatywnym. W Polsce co roku wyrzucamy ok. 9 mln ton żywności. 18 września 2019 r. weszła w życie Ustawa o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności określająca zasady postępowania z żywnością oraz […]
Za nami 48. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Atestacja wyrobów spożywczych ubiegających się o godło Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w dniu 26 października br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Tego dnia Loża Ekspertów oceniła niemal 140 artykułów z asortymentu ponad 70 producentów z całej Polski, którzy ubiegali się o otrzymanie tego […]