Rzeszów był gospodarzem tegorocznej V jubileuszowej edycji akcji promocyjnej „Świętomięs Polski 2015”odbywającej się 12-13 września 2015 r.
Forma edukacji przez zabawę jaką wybrali organizatorzy doskonale się sprawdza do propagowania zasad zdrowego odżywiania oraz zbilansowanej diety opartej o produkty mięsne.
Każdy kto miał okazję znaleźć się w okolicach rzeszowskiego Ratusza mógł dołączyć się do znanej już w całej Polsce „Mięsnej Parady” oraz doskonale się bawić we wspaniałym towarzystwie uczniów lokalnych szkół gastronomicznych oraz artystów.
Przez dwa piękne wrześniowe dni odwiedzający mieli przyjemność podziwiać oraz smakować specjały przygotowane przez mistrzów kuchni, poznawać tradycyjne kulinarne potrawy województwa Podkarpackiego, czerpać inspirację oraz skorzystać z porady od przybyłych fachowców.
Podczas święta odbył się bardzo widowiskowy II Ogólnopolski Konkurs w Przyrządzaniu Potraw z Wołowiny Podkarpackiej „Chef’s Fight Poland 2015”. Liczni obserwatorzy konkursu mieli okazję skosztować wołu pieczonego na rożnie oraz niecodziennej i nowoczesnej kuchni molekularnej.
Stanowiska serwujące pyszne potrawy z mięsa przeżywały dwu dniowe oblężenie. Wszyscy chcieli spróbować gulaszową świętomięsną oraz drobiu w warzywach z ogromnej patelni.
Podczas dwóch dni wszyscy chętni mieli okazję pogłębić swoją wiedzę rozmawiając z pracownikami naukowymi Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz radząc się dietetyków.
Zdobytą wiedzą można było się podzielić podczas konkursów z cennymi nagrodami, które przewidziane były również dla najmłodszych uczestników. Prócz tego mniejsi uczestnicy mogli wziąć udział w wielu animacjach plastycznych oraz zabawach ruchowych.
Producenci, handlowcy branży spożywczej, naukowcy oraz przedstawiciele najwyższych służb sanitarnych i weterynaryjnych spotkali się na konferencji poświęconej „Bieżącym problemom polskiej branży mięsnej”, która się odbyła w Sali Sesyjnej Ratusza.
Wieczorną część uroczystości uzupełniły występy grupy folkowej Czeremszyna a na finał w niedzielę wystąpił Krzysztof Krawczyk z Zespołem.
Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]
Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]
Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]