PL EN DE

Sezonowane steki wołowe w delikatesach mięsnych Łuków

Informujemy, że w delikatesach mięsnych Łuków dostępne są najwyższej jakości sezonowane steki wołowe – stek z rostbefu, z polędwicy oraz z antrykotu.

Delikatesy mięsne Łuków od kilkudziesięciu lat oferują swoim klientom wołowinę najwyżej jakości, która spełnia wymagania najbardziej wymagających smakoszy. Jest lekko wilgotna i po naciśnięciu wraca do poprzedniego kształtu. Ma przyjemny, mięsny zapach. W łukowskich delikatesach dostępna jest teraz także w formie steków.

Steki z Łukowa poddawane są procedurze dojrzewania (sezonowania). To złożony proces, który – w wyniku stworzenia optymalnych warunków związanych m.in. z właściwą temperaturą, wilgotnością i cyrkulacją powietrza – pozytywnie wpływa na smakowitość mięsa – zyskuje ono wówczas intensywny smak, jest niezwykle aromatyczne, miękki, kruche i ma odpowiednią strukturę.

Steki dostępne są w opakowaniu vac. Zapraszamy do sklepów firmowych.

Zobacz również

Świeży karp w dzwonkach w naszych sklepach!

Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]

Więcej

Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobywają 3. miejsce w konkursie „Smak Jakości” za Szynkę z tłuszczykiem!

Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]

Więcej

Szanuję – nie marnuję

Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]

Więcej