19 maja w Instytucie Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego odbyła się kolejna edycja ogólnopolskiego konkursu dla branży mięsnej – Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Wiosna 2022. Ideą, która od lat przyświeca temu konkursowi jest wyłonienie produktów wyróżniających się jakością na rynku wędlin.
W tej edycji konkursu tytuł Produkt Najwyższej Jakości zdobyły aż 3 produkty z Łukowa – Kiełbaski cevapcici, Rostbef luksusowy, Pastrami premium oraz 4 produkty pod marką Śmiłowo – Kiełbasa z wędzarni, Szynka pieczona wyborna, Polędwica z wędzarni, Kiełbasa polska wędzona.
Dyplom „Produkty Najwyższej Jakości w przemyśle mięsnym” jest kolejnym wyróżnieniem dla produktów z Łukowa, które zostały docenione przed ekspertów najwyżej rangi.
Z radością informujemy, że nasz produkt Pastrami Premium, zdobył 1 miejsce w konkursie „TO MI SMAKUJE! EKSPERCI REKOMENDUJĄ”, zorganizowanym podczas konferencji Meating2025 przez wydawnictwo Rzeźnik Polski. Produkt został wyróżniony w kategorii „Mój Hit”, uzyskując najwyższe noty od Kapituły konkursowej. To dla nas wyjątkowe wyróżnienie oraz potwierdzenie, że wysoka jakość, intensywny smak i staranność w procesie produkcji naszych wyrobów znajdują uznanie […]
Sezon grillowy rozpoczęty z prawdziwym przytupem! W miniony weekend mieliśmy ogromną przyjemność uczestniczyć w Grelowisku 2025 – wyjątkowym święcie smaku, aromatu i dobrej atmosfery. Nasze stoisko przyciągało miłośników grillowania już od pierwszych chwil wydarzenia. Serwowaliśmy gorące, świeżo przyrządzone przysmaki z linii Łukowskie na grilla, w tym przepyszne steki wołowe, burgery, aromatyczne kiełbasy, soczyste karkówki i […]
Z satysfakcją informujemy, że nasz Tatar wołowy 200 g został wyróżniony w kategorii „Wędliny – Przekąski” w prestiżowym konkursie Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich 2025. To szczególne uznanie, ponieważ nagroda przyznawana jest przez praktyków handlu – osoby, które na co dzień podejmują decyzje zakupowe i najlepiej znają preferencje konsumentów. Tatar wołowy od Zakładów Mięsnych […]