Za nami premiera filmu ,,Powstanie Wielkopolskie. Bitwa o Chodzież”.
Honorowym gościem na premierze filmu był właściciel Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. – Henryk Stokłosa. Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. jako jeden z głównych sponsorów jest dumny z produkcji oraz zachęca do obejrzenia filmu.
Film kręcony był w lutym tego roku przez pilską TV Asta. Główna postać to por. Włodzimierz Kowalski – dowódca powstańców, którzy 8 stycznia 1919 r. w wyniku krwawej bitwy zmusili Prusaków do wycofania się z Chodzieży. Gra go Robert Gulaczyk, aktor Teatru Modrzejewskiej w Legnicy, który „użyczył” swojej twarzy artyście Vincentowi van Goghowi w nominowanym do Oscara filmie „Twój Vincent”.
W realizacji brali udział m.in. aktorzy Teatru 44 z Szamocina oraz Piotra Mąka z Teatru „Próbownia”, który wcielił się w rolę powstańca Kazimierza Pietraszaka. Reżyserem obrazu jest Paweł Różycki.
W miniony weekend mieliśmy przyjemność być częścią wydarzenia organizowanego przez Muzeum Regionalne w Łukowie w ramach Artystycznej Nocy Muzeów 2025.Zakłady Mięsne Łuków przyczyniły się do organizacji tej wyjątkowej nocy, dzieląc się nie tylko wsparciem, ale i regionalnymi smakami. Dziękujemy wszystkim odwiedzającym za wspólnie spędzony czas, ciepłe słowa i zainteresowanie. Cieszymy się, że mogliśmy współtworzyć tak […]
Z dumą informujemy, że Prezes Zakładów Mięsnych Łuków – Dariusz Siwek – został uhonorowany prestiżowym tytułem Osobowość Roku 2024 w kategorii Biznes i Przedsiębiorczość. Tytuł został przyznany w ramach ogólnopolskiego plebiscytu Osobowość Roku, którego inicjatorem i organizatorem jest redakcja „Kuriera Lubelskiego”. Wyróżnienie trafia do osób, które w szczególny sposób przyczyniają się do rozwoju lokalnej gospodarki, […]
I. Zamawiający:Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A.21-400 Łuków, ul. Przemysłowa 15+48 25 798 24 01www.zmlukow.plKRS 0000052346 II. Przedmiot postępowania kwalifikacyjnego:Przedmiotem postępowania jest świadczenie usług transportu chłodniczego na rzecz Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. w transporcie krajowym, jak i zagranicznym. Usługa powinna obejmować transport mięsa oraz produktów mięsnych w temperaturze kontrolowanej, zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami sanitarnymi. III. Zakres […]