PL EN DE

POLANDAFRICA 2013

Regionalna Izba Gospodarcza – Łódź we współpracy z Instytutem Afrykańskim oraz Polską Agencją Informacji i Inwestycji Zagranicznych i pod patronatem Zespołu d/s. Afryki Parlamentu Polskiego zorganizowała pierwszy kongres partnerstwa i współpracy polsko-afrykańskiej POLANDAFRICA 2013, który odbył się w dniach 26-27 listopada 2013 roku.

W kongresie uczestniczyło ponad 800 osób reprezentujących centralne władze rządowe, władze samorządowe, agencje rządowe, izby gospodarcze, ambasady, organizacje i instytucje oraz przedsiębiorcy z 30 państw, w tym Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A.

Kongres otworzyła sesja plenarna pt. „Polska – Afryka, perspektywy partnerskiej współpracy”, w której udział wzięli przedstawiciele rządu RP, ambasadorzy państw afrykańskich, lokalnych władz samorządowych oraz organizacji gospodarczych i przedsiębiorców z Afryki i Polski. Po jej zakończeniu, w drugiej części dnia odbyły się następujące sesje tematyczne które dotyczyły m.in. górnictwa i energetyki, ekologii, przemysłu obronnego, rolnictwa, przemysłu spożywczego i innych dziedzin gospodarki, którymi byli zainteresowani uczestnicy. Sesje te były kontynuowane w drugim dniu kongresu wraz z równolegle prowadzonymi rozmowami B2B pomiędzy zainteresowanymi stronami.

Zobacz również

Certyfikat Doceń Polskie dla mięs wołowych wolno gotowanych i wędlin wołowych

Wolno gotowane mięsa wołowe – Żeberka, Wołowina do szarpania, Gulasz, Sztuka mięsa oraz Ossobuco w aromatycznym sosie to produkty marki Łuków, które zdobyły najwyższe oceny we wszystkich kategoriach ocenianych przez członków Loży Ekspertów w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Odznaczone już wcześniej tym certyfikatem produkty Rostbef luksusowy oraz Pastrami wołowe zostały ponownie po dwóch […]

Więcej

Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A.

Na Stadionie Miejskim w Łukowie 23 marca 2024 r. odbył się emocjonujący Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A., w którym wzięło udział aż 16 zespołów z województwa lubelskiego i mazowieckiego. Cieszymy się, że mamy możliwość wspierania tak świetnych sportowych inicjatyw w naszym mieście. Wszystkim młodym, pełnym sportowej pasji uczestnikom serdecznie gratulujemy! Źródło […]

Więcej

Stawiamy na wołowinę!

Wołowina niejednokrotnie określana jest królową polskich stołów. Uchodzi za jeden z najszlachetniejszych i najzdrowszych gatunków mięsa. Dobrze przygotowana jest wyjątkowo smaczna i niezwykle krucha. Polacy coraz częściej sięgają po to aromatyczne mięso, doceniając jego właściwości odżywcze i walory smakowe. Obecnie w sklepach firmowych Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. trwa promocja wybornego mięsa wołowego – burgery, tatar, […]

Więcej