Udziec wołowy to nie tylko pomysł na pyszny obiad. To doskonałe mięso z powodzeniem można podawać również na zimno. Idealnie sprawdza się jako składnik wykwintnych sałatek o czym dowodzi zamieszczony przepis. Polecamy eksperymentowanie z wołowiną i odkrywanie nowych, ciekawych smaków.
Składniki:
Przygotowanie:
Udziec obsmażyć z każdej strony na rumiany kolor. Na maśle usmażyć na złoty kolor pokrojony w plastry czosnek i przełożyć go na dno dużego naczynia. Brandy, sos sojowy i wodę z cukrem zagotować przez ok 2 min. Obsmażone mięso położyć na czosnkowe „chipsy” na dnie naczynia i zalać wrzącą zalewą. Następnie ostudzić i pozostawić w marynacie co najmniej 12 godzin (najlepszy efekt 24godziny). Tak zamarynowane mięso kroić na cienkie plastry i podawać w na sałacie z mixu sałat, zblanszowanych szparagów, pomidorków koktajlowych i parmezanu.
Dressing: dokładnie wymieszać 2 łyżki musztardy chrzanowej, 2 łyżki wody, sok z 1/2 cytryny, łyżeczkę miodu i siekany koper
W portfolio marki Łuków pojawiły się dwie nowe wyśmienite propozycje kiełbas surowych – Metka ziołowa oraz Metka jalapeño. Nowe produkty stanowią idealną alternatywę dla klasycznych wędlin czy tradycyjnych smarowideł i znakomicie sprawdzą się jako pożywny dodatek na kanapkę.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów, a także wyraźnym trendom, jakie kształtują się wokół sezonowanej wołowiny, przygotowaliśmy specjalną ofertę dla użytkowników szaf do dojrzewania mięsa.
Przedstawiamy nową serię produktów na grill KULINARNE PODRÓŻE.