Zakłady Mięsne ŁUKÓW S.A. sponsorowały jubileuszową 20. edycję plebiscytu Sportowiec Roku organizowaną przez redakcję Dziennika Wschodniego. ???? Tradycyjnie plebiscytowej zabawie towarzyszył szczytny cel. W tym roku sportowe pamiątki licytowano na rzecz dzieci z Lubelskiego Hospicjum im. Małego Księcia.
Firma Łuków wspiera rozwój regionu angażując się w lokalne działania. Sponsoring regionalnych wydarzeń i społecznych inicjatyw (w dużej mierze tych sportowych) są od lat elementem naszej tożsamości. Tym razem dorzuciliśmy swoją cegiełkę do uhonorowania sportowców z województwa lubelskiego. Rozstrzygnięcie plebiscytu oraz wręczenie nagród nastąpiło podczas uroczystego balu, który odbył się 9 lutego w Hotelu Ibis Styles w Lublinie. Zachęcamy do obejrzenia relacji z gali:
Z radością informujemy, że nasz produkt Pastrami Premium, zdobył 1 miejsce w konkursie „TO MI SMAKUJE! EKSPERCI REKOMENDUJĄ”, zorganizowanym podczas konferencji Meating2025 przez wydawnictwo Rzeźnik Polski. Produkt został wyróżniony w kategorii „Mój Hit”, uzyskując najwyższe noty od Kapituły konkursowej. To dla nas wyjątkowe wyróżnienie oraz potwierdzenie, że wysoka jakość, intensywny smak i staranność w procesie produkcji naszych wyrobów znajdują uznanie […]
Sezon grillowy rozpoczęty z prawdziwym przytupem! W miniony weekend mieliśmy ogromną przyjemność uczestniczyć w Grelowisku 2025 – wyjątkowym święcie smaku, aromatu i dobrej atmosfery. Nasze stoisko przyciągało miłośników grillowania już od pierwszych chwil wydarzenia. Serwowaliśmy gorące, świeżo przyrządzone przysmaki z linii Łukowskie na grilla, w tym przepyszne steki wołowe, burgery, aromatyczne kiełbasy, soczyste karkówki i […]
Z satysfakcją informujemy, że nasz Tatar wołowy 200 g został wyróżniony w kategorii „Wędliny – Przekąski” w prestiżowym konkursie Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich 2025. To szczególne uznanie, ponieważ nagroda przyznawana jest przez praktyków handlu – osoby, które na co dzień podejmują decyzje zakupowe i najlepiej znają preferencje konsumentów. Tatar wołowy od Zakładów Mięsnych […]