PL EN DE

Krakowska, żywiecka i podwawelska z certyfikatem Doceń polskie

Loża Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” dokonując ocen wędlin z portfolio marki Łuków – Kiełbasy krakowskiej suchej, Kiełbasy żywieckiej oraz Kiełbasy podwawelskiej ekstra – przyznała im najwyższe noty w kategoriach smaku, wyglądu oraz stosunku jakości do ceny. Tym samym produkty zostały odznaczone certyfikatem Doceń polskie, który podkreśla najwyższą jakość i polskie pochodzenie, czyli dwie wartości najbardziej pożądane przez polskich konsumentów.

O wyróżnienie w 46. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” ubiegali się producenci żywności z całego kraju. Członkowie Loży Ekspertów pod przewodnictwem Mirka Drewniaka – znanego gastronoma i współzałożyciela Klubu Szefów Kuchni oceniali między innymi wędliny, nabiał, pieczywo, oleje, wyroby garmażeryjne, dania gotowe, słodycze i alkohole. Prestiżowe godła promocyjne przyznano wyłącznie produktom, które spełniły wymagania programu i zostały pozytywnie ocenione przez branżowych specjalistów. Wśród triumfatorów 46. certyfikacji znalazły się między innymi propozycje Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. Członkowie Loży Ekspertów wyróżnili Kiełbasę krakowską, Kiełbasa żywiecką i Kiełbasę podwawelską ekstra. Maksymalne noty za smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości przyniosły im najwyższe laury programu – Godło „Doceń polskie TOP PRODUKT”, zarezerwowane dla propozycji odznaczających się wyjątkowymi walorami.

Obecnie konsumenci są coraz bardziej świadomi – czytają etykiety, wybierają wartościowe, docenione i wyróżnione przez ekspertów produkty. Stają się zakupowymi patriotami. Coraz częściej jakość i polskie pochodzenie produktu stawiają przed jego ceną. Symbol Doceń polskie jest bardzo istotną informacją – oznacza, że produkt wytworzony został w Polsce i spełnia szereg restrykcyjnych wymogów. Produkty z certyfikatami są chętnie wybierane przez konsumentów, ponieważ są gwarancją wysokiej jakości, bezpieczeństwa i bogatego smaku tradycyjnych wyrobów.

Zobacz również

Zakłady Mięsne Łuków S.A. na Dniach z Doradztwem Rolniczym w Siedlcach

W miniony weekend mieliśmy przyjemność uczestniczyć w Dniach z Doradztwem Rolniczym, które odbyły się w Siedlcach. Stoisko Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. cieszyło się ogromnym zainteresowaniem, a obecność na tym wydarzeniu pozwoliła nam na bezpośrednie spotkanie z rolnikami, producentami oraz innymi interesariuszami z branży. Nasze stoisko było nie tylko miejscem prezentacji, ale także punktem doradczym. Nasi […]

Więcej

Prezentacja oferty ŁUKÓW w firmie Specjał

W dniu 9 września 2024 r. mieliśmy przyjemność szczegółowo zaprezentować naszą firmę podczas szkolenia zorganizowanego dla kierowników sklepów własnych firmy Specjał. Spotkanie miało na celu poznanie naszej szerokiej gamy produktów oraz umożliwienie ich degustowania. Podczas wydarzenia, nasz zespół przedstawił kompleksową ofertę firmy Łuków obejmującą mięsa świeże, wędliny oraz konserwy. Ważnym punktem prezentacji była degustacja naszych […]

Więcej

Konkurs DO PRACY ROWEREM – rozstrzygnięty!

Rozstrzygnęliśmy konkurs skierowany do pracowników Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A., w ramach którego uczestnicy mieli wykonać pracę plastyczną lub techniczną dowolną techniką z wykorzystaniem materiałów przeznaczonych do recyklingu nawiązującą do profilu działalności Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. Jury w składzie Agata Klamka (Dyrektor Finansowy i Członek Zarządu), Jarosław Malczewski (Zastępca Dyrektora Handlowego i Członek Zarządu) oraz Michał […]

Więcej