Zakłady Mięsne Łmeat-Łuków S.A. zdobyły certyfikat „Doceń polskie”. Prestiżowe wyróżnienie przyznano kiełbasie idealnie kruchej z oferty tych łukowskich zakładów. Decyzja o przyznaniu wyróżnienia zapadła 27 lipca br., podczas XXI certyfikacji żywności biorącej udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”.
Kiełbasa łukowskich zakładów z certyfikatem „Doceń polskie”
W trakcie atestacji Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” ocenia smak i wygląd artykułów spożywczych, a także stosunek ich jakości do ceny. Za każdą z tych cech można zdobyć od 1 do 10 punktów. Godłem promocyjnym honoruje się tylko te, które otrzymają wysokie noty (minimum 7,5 pkt). Tytułem TOP PRODUKT nagradza się zaś żywność z maksymalną liczbą punktów.
Podczas lipcowego audytu o wyróżnienie starało się ponad 130 produktów. Członkowie Loży Ekspertów indywidualnie ocenili każdy z nich i podjęli decyzję o przyznaniu certyfikatów wyrobom wysokiej jakości. W gronie uhonorowanych znalazła się m.in. kiełbasa idealnie krucha z asortymentu Zakładów Mięsnych Łmeat-Łuków S.A. Kiełbasa tych zakładów uzyskała maksymalne noty za wszystkie oceniane kategorie, dlatego też przyznano jej certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.
Co ważne, Loża Ekspertów nie po raz pierwszy nagrodziła propozycję z oferty Zakładów Mięsnych Łmeat-Łuków. Podczas jednego z poprzednich audytów żywności, godło „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT zdobyła inna propozycja tego producenta: pasztet mazowiecki.
Audyt, podczas którego zapadła decyzja o przyznaniu wyróżnienia kiełbasie idealnie kruchej, miał miejsce 27 lipca br. w Czeladzi. Była to dwudziesta pierwsza certyfikacja w historii Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Loża Ekspertów, przyznająca znaki jakości, obradowała pod przewodnictwem Mirka Drewniaka, mistrza kuchni, współzałożyciela i członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Przedsięwzięcie propagujące rodzimą żywność i jej producentów jest realizowane od 2011 roku. Od samego początku realizowania programu, honorowy patronat nad certyfikacjami żywności sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Październik to czas, w którym szczególnie pamiętamy o naszych czworonożnych przyjaciołach. Z tej okazji Zakłady Mięsne Łuków przygotowały wyjątkowy konkurs dla wszystkich właścicieli pupili. Jak wziąć udział? Czas trwania konkursu: 1–31 października 2025Ogłoszenie wyników: 14 listopada 2025 – na stronie internetowej oraz na naszym profilu Facebook. Nagrody czekają! Ważne informacje Zależy nam na naturalnych, codziennych […]
Z radością uczestniczyliśmy w tegorocznych Dożynkach Wojewódzkich w Świdniku jako Srebrny Partner wydarzenia – wyjątkowego święta, podczas którego tradycja spotkała się z dobrym smakiem. Na naszym stoisku odwiedzający mogli spróbować aromatycznych kiełbasek i kaszanek z Łukowa 🥩🔥. To dla nas ogromna satysfakcja, że nasze wyroby cieszyły się tak dużym zainteresowaniem i spotkały się z ciepłym […]
Z radością informujemy, że nasz produkt Pastrami Premium, zdobył 1 miejsce w konkursie „TO MI SMAKUJE! EKSPERCI REKOMENDUJĄ”, zorganizowanym podczas konferencji Meating2025 przez wydawnictwo Rzeźnik Polski. Produkt został wyróżniony w kategorii „Mój Hit”, uzyskując najwyższe noty od Kapituły konkursowej. To dla nas wyjątkowe wyróżnienie oraz potwierdzenie, że wysoka jakość, intensywny smak i staranność w procesie produkcji naszych wyrobów znajdują uznanie […]