PL EN DE

Kiełbasa idealnie krucha z certyfikatami „Doceń polskie” i TOP PRODUKT

 

Zakłady Mięsne Łmeat-Łuków S.A. zdobyły certyfikat „Doceń polskie”. Prestiżowe wyróżnienie przyznano kiełbasie idealnie kruchej z oferty tych łukowskich zakładów. Decyzja o przyznaniu wyróżnienia zapadła 27 lipca br., podczas XXI certyfikacji żywności biorącej udział w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”.

 

Kiełbasa łukowskich zakładów z certyfikatem „Doceń polskie”

 

W trakcie atestacji Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” ocenia smak i wygląd artykułów spożywczych, a także stosunek ich jakości do ceny. Za każdą z tych cech można zdobyć od 1 do 10 punktów. Godłem promocyjnym honoruje się tylko te, które otrzymają wysokie noty (minimum 7,5 pkt). Tytułem TOP PRODUKT nagradza się zaś żywność z maksymalną liczbą punktów.

Podczas lipcowego audytu o wyróżnienie starało się ponad 130 produktów. Członkowie Loży Ekspertów indywidualnie ocenili każdy z nich i podjęli decyzję o przyznaniu certyfikatów wyrobom wysokiej jakości. W gronie uhonorowanych znalazła się m.in. kiełbasa idealnie krucha z asortymentu Zakładów Mięsnych Łmeat-Łuków S.A. Kiełbasa tych zakładów uzyskała maksymalne noty za wszystkie oceniane kategorie, dlatego też przyznano jej certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

Co ważne, Loża Ekspertów nie po raz pierwszy nagrodziła propozycję z oferty Zakładów Mięsnych Łmeat-Łuków. Podczas jednego z poprzednich audytów żywności, godło „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT zdobyła inna propozycja tego producenta: pasztet mazowiecki.

Audyt, podczas którego zapadła decyzja o przyznaniu wyróżnienia kiełbasie idealnie kruchej, miał miejsce 27 lipca br. w Czeladzi. Była to dwudziesta pierwsza certyfikacja w historii Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Loża Ekspertów, przyznająca znaki jakości, obradowała pod przewodnictwem Mirka Drewniaka, mistrza kuchni, współzałożyciela i członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Przedsięwzięcie propagujące rodzimą żywność i jej producentów jest realizowane od 2011 roku. Od samego początku realizowania programu, honorowy patronat nad certyfikacjami żywności sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Zobacz również

Szanuję – nie marnuję

Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]

Więcej

Wizyta Korea

Wizyta delegacji koreańskich importerów w Zakładach Mięsnych Łuków

W Zakładach Mięsnych Łuków mieliśmy przyjemność gościć delegację koreańskich przedsiębiorców z branży mięsnej, uczestniczących w misji przyjazdowej organizowanej przez UPEMI. Spotkanie miało charakter handlowy i stanowiło ważny element budowania relacji biznesowych pomiędzy polskimi producentami a partnerami z Republiki Korei Południowej. Podczas wizyty zaprezentowaliśmy nasz zakład, procesy produkcyjne oraz standardy nadzoru i kontroli jakości, które gwarantują […]

Więcej

Konkurs z okazji Międzynarodowego Miesiąca Zwierząt!

Październik to czas, w którym szczególnie pamiętamy o naszych czworonożnych przyjaciołach. Z tej okazji Zakłady Mięsne Łuków przygotowały wyjątkowy konkurs dla wszystkich właścicieli pupili. Jak wziąć udział? Czas trwania konkursu: 1–31 października 2025Ogłoszenie wyników: 14 listopada 2025 – na stronie internetowej oraz na naszym profilu Facebook. Nagrody czekają! Ważne informacje Zależy nam na naturalnych, codziennych […]

Więcej