W Ho Chi Minh w Wietnamie trwają targi spożywcze, w których uczestniczy przedstawiciel Zakładów Mięsnych „Łmeat-Łuków” S.A. – Dyrektor Handlowa Justyna Niemczuk.
8 września w Hotelu Caravelle w Ho Chi Minh w Wietnamie Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego zorganizowała konferencję prasową w ramach projektu „Tradycja i jakość europejskiego mięsa”. Konferencja była dedykowana przedstawicielom lokalnych mediów branżowych, ekonomicznych, ogólnotematycznych oraz blogerom.
Eksperci zapoznali dziennikarzy z założeniami kampanii „Tradycja i jakość europejskiego mięsa”, przedstawili informacje na temat planowanych działań promocyjnych na rynku wietnamskim, jak również przekazali wiele istotnych wiadomości na temat jakości europejskiego mięsa i standardów jego produkcji. W konferencji udział wziął m.in. radca ekonomiczny Ambasady RP w Hanoi Pan Mariusz Boguszewski. Licznie przybyli uczestnicy otrzymali katalogi, przewodniki kulinarne i kampanijne gadżety oraz pakiet materiałów prasowych.
Delegacja uczestniczyła również w bankiecie przygotowywanym z myślą o przedstawicielach branży mięsnej, importerach i dystrybutorach mięsa a także dziennikarzach i liderach opinii, aby umożliwić nawiązywanie nowych kontaktów handlowych.
Informujemy, że w sklepach Zakładów Mięsnych Łuków pojawił się nowy, sezonowy produkt – świeży karp w dzwonkach! To doskonała okazja, aby już teraz zacząć myśleć o świątecznych przygotowaniach lub po prostu wzbogacić codzienne menu o zdrową, pełną smaku rybę. Oferowany karp to produkt wysokiej jakości, starannie selekcjonowany, dzięki czemu możecie być pewni jego świeżości i […]
Z dumą informujemy, że Zakłady Mięsne Łuków S.A. zdobyły 3. miejsce w ogólnopolskim konkursie „Smak Jakości” w kategorii „Smak Natury”! Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło podczas Targów Marek Własnych FUTURE PRIVATE LABELS w Kielcach 6 listopada 2024 r. Nasza Szynka z tłuszczykiem, wyróżniająca się doskonałym, tradycyjnym smakiem oraz najwyższą jakością, została doceniona przez ekspertów (przedstawicieli sieci handlowych, […]
Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]