PL EN DE

Wędliny ZM Łuków z certyfikatem QAFP w Pytaniu na śniadanie

W jednym z odcinków programu Pytanie na śniadanie poruszony został temat „Jak wybrać dobrej jakości wędliny.”

Dietetyk oraz specjalista w dziedzinie żywienia Anna Jelonek-Radowicka opowiadała w jaki sposób wybierać dobrej jakości wędliny i dlaczego. Zwróciła szczególną uwagę na system Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Pani Anna jest ambasadorką kampanii „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP”. Telewidzowie mieli okazję dowiedzieć się podczas programu jak restrykcyjne zobowiązania muszą podjąć producenci żywności wobec systemu aby otrzymać certyfikat QAFP dla ich produktów. Padło również nawiązanie do restrykcyjnego procesu produkcji kampanijnych produktów marki Łuków. Doskonały smak i jakość QAFP charakteryzują trzy kiełbasy promowane w ramach kampanii. Dietetyk zwrócił uwagę na bardzo wysoką zawartość mięsa w promowanych produktach oraz na obecność naturalnych tłuszczy bardzo potrzebnych w codziennej diecie. Kiełbasy  żywiecka, krakowska sucha oraz podwawelska swój doskonały smak i aromat zawdzięczają naturalnym przyprawom, wędzeniu i parzeniu, a w przypadku żywieckiej i krakowskiej również procesowi podsuszania.

Podczas programu znany i lubiany kucharz Jurek Sobieniak przygotował zaskakujące dania obiadowe z kiełbasami QAFP marki Łuków w roli głównej udowadniając, że dobrej jakości wędliny są również idealnym składnikiem dań obiadowych.

Zapraszamy do obejrzenia wywiadu oraz popisu sztuki kulinarnej Jurka Sobieniaka:

Jak wybrać dobrej jakości wędliny

Stek z selera z krakowską

Grillowana podwawelska

Kołacz w roli kanapki z żywiecką

 

Zobacz również

Certyfikat Doceń Polskie dla mięs wołowych wolno gotowanych i wędlin wołowych

Wolno gotowane mięsa wołowe – Żeberka, Wołowina do szarpania, Gulasz, Sztuka mięsa oraz Ossobuco w aromatycznym sosie to produkty marki Łuków, które zdobyły najwyższe oceny we wszystkich kategoriach ocenianych przez członków Loży Ekspertów w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Odznaczone już wcześniej tym certyfikatem produkty Rostbef luksusowy oraz Pastrami wołowe zostały ponownie po dwóch […]

Więcej

Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A.

Na Stadionie Miejskim w Łukowie 23 marca 2024 r. odbył się emocjonujący Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A., w którym wzięło udział aż 16 zespołów z województwa lubelskiego i mazowieckiego. Cieszymy się, że mamy możliwość wspierania tak świetnych sportowych inicjatyw w naszym mieście. Wszystkim młodym, pełnym sportowej pasji uczestnikom serdecznie gratulujemy! Źródło […]

Więcej

Stawiamy na wołowinę!

Wołowina niejednokrotnie określana jest królową polskich stołów. Uchodzi za jeden z najszlachetniejszych i najzdrowszych gatunków mięsa. Dobrze przygotowana jest wyjątkowo smaczna i niezwykle krucha. Polacy coraz częściej sięgają po to aromatyczne mięso, doceniając jego właściwości odżywcze i walory smakowe. Obecnie w sklepach firmowych Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. trwa promocja wybornego mięsa wołowego – burgery, tatar, […]

Więcej