W dniach 15-18 czerwca gościła w Chicago delegacja kampanii informacyjno-promocyjnej pt. „Tradycja i Jakość Europejskiego Mięsa”– trzyletniego programu promującego europejską wołowinę, wieprzowinę oraz przetwory mięsne wytworzone na ich bazie, realizowanego przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI). Uczestnikami delegacji byli między innymi przedstawiciele i eksperci europejskiej branży mięsnej, a ich wizycie towarzyszyła organizacja serii wydarzeń oraz spotkań B2B.
W dniach 15 i 6 czerwca odbyły się indywidualne spotkania informacyjne, których celem było przekazanie doświadczeń dotyczących lokalnego rynku mięsnego oraz dalsze budowanie pozytywnych relacji z jego przedstawicielami, tzn. importerami czy potencjalnymi partnerami biznesowymi.
Prelegenci reprezentujący UPEMI, europejską branżę mięsną (m.in. Justyna Niemczuk – Dyrektor Handlowy ZM Łuków), a także przedstawicielka Konsulatu Generalnego w Nowym Jorku- Pani Wicekonsul Aneta Kuczewska, opowiedzieli zgromadzonym m.in. o rynku mięsa w Stanach Zjednoczonych Ameryki jako szansie dla europejskich producentów a także możliwościach rozwoju współpracy w zakresie handlu mięsem pomiędzy Unią Europejską a Stanami Zjednoczonymi podkreślając jakość mięsa wieprzowego, wołowego i produktów mięsnych produkowanych w Europie. Po seminarium odbył się bankiet z udziałem przedstawicieli branży mięsnej i liderów opinii, którego goście mieli możliwość zapoznania się i nawiązania nowych kontaktów handlowych.
Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]
W Zakładach Mięsnych Łuków mieliśmy przyjemność gościć delegację koreańskich przedsiębiorców z branży mięsnej, uczestniczących w misji przyjazdowej organizowanej przez UPEMI. Spotkanie miało charakter handlowy i stanowiło ważny element budowania relacji biznesowych pomiędzy polskimi producentami a partnerami z Republiki Korei Południowej. Podczas wizyty zaprezentowaliśmy nasz zakład, procesy produkcyjne oraz standardy nadzoru i kontroli jakości, które gwarantują […]
Październik to czas, w którym szczególnie pamiętamy o naszych czworonożnych przyjaciołach. Z tej okazji Zakłady Mięsne Łuków przygotowały wyjątkowy konkurs dla wszystkich właścicieli pupili. Jak wziąć udział? Czas trwania konkursu: 1–31 października 2025Ogłoszenie wyników: 14 listopada 2025 – na stronie internetowej oraz na naszym profilu Facebook. Nagrody czekają! Ważne informacje Zależy nam na naturalnych, codziennych […]