PL EN DE

Polagra-Food 2013

W dniach 23-26 września 2013 r. w Poznaniu odbyły się największe w Europie Środkowo-Wschodniej międzynarodowe targi spożywcze Polagra-Food przyciągające rokrocznie wiodące firmy działające w branży spożywczej: producentów, dystrybutorów, hurtowników i sprzedawców detalicznych.

Uroczystego otwarcia imprezy dokonał Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Stanisław Kalemba. W ceremonii uczestniczył również Minister Gospodarki Janusz Piechociński oraz Prezes Agencji Rynku Rolnego Radosław Szatkowski, przedstawiciele władz miasta, regionu i szeregu instytucji branżowych.

Targi Polagra-Food stanowią znakomitą okazję do zapoznania się z szerokim asortymentem różnorodnych produktów: mięs i przetworów mięsnych, ryb, ziół, przypraw, produktów mleczarskich, wyrobów cukierniczych, win, wódek i likierów, żywnością zdrową i dietetyczną oraz wieloma innymi artykułami.

W gronie wystawców Polagra-Food 2013 znalazły się również Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. Przedstawiciele firmy „Łmeat-Łuków” mieli okazję porozmawiać z Klientami i partnerami biznesowymi, a także udzielić wywiadów polskim i zagranicznym mediom. Podczas targów zaprezentowano także ofertę eksportową oraz przeprowadzono degustację produktów.

Zobacz również

Certyfikat Doceń Polskie dla mięs wołowych wolno gotowanych i wędlin wołowych

Wolno gotowane mięsa wołowe – Żeberka, Wołowina do szarpania, Gulasz, Sztuka mięsa oraz Ossobuco w aromatycznym sosie to produkty marki Łuków, które zdobyły najwyższe oceny we wszystkich kategoriach ocenianych przez członków Loży Ekspertów w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Odznaczone już wcześniej tym certyfikatem produkty Rostbef luksusowy oraz Pastrami wołowe zostały ponownie po dwóch […]

Więcej

Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A.

Na Stadionie Miejskim w Łukowie 23 marca 2024 r. odbył się emocjonujący Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A., w którym wzięło udział aż 16 zespołów z województwa lubelskiego i mazowieckiego. Cieszymy się, że mamy możliwość wspierania tak świetnych sportowych inicjatyw w naszym mieście. Wszystkim młodym, pełnym sportowej pasji uczestnikom serdecznie gratulujemy! Źródło […]

Więcej

Stawiamy na wołowinę!

Wołowina niejednokrotnie określana jest królową polskich stołów. Uchodzi za jeden z najszlachetniejszych i najzdrowszych gatunków mięsa. Dobrze przygotowana jest wyjątkowo smaczna i niezwykle krucha. Polacy coraz częściej sięgają po to aromatyczne mięso, doceniając jego właściwości odżywcze i walory smakowe. Obecnie w sklepach firmowych Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. trwa promocja wybornego mięsa wołowego – burgery, tatar, […]

Więcej