W Ho Chi Minh w Wietnamie trwają targi spożywcze, w których uczestniczy przedstawiciel Zakładów Mięsnych „Łmeat-Łuków” S.A. – Dyrektor Handlowa Justyna Niemczuk.
8 września w Hotelu Caravelle w Ho Chi Minh w Wietnamie Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego zorganizowała konferencję prasową w ramach projektu „Tradycja i jakość europejskiego mięsa”. Konferencja była dedykowana przedstawicielom lokalnych mediów branżowych, ekonomicznych, ogólnotematycznych oraz blogerom.
Eksperci zapoznali dziennikarzy z założeniami kampanii „Tradycja i jakość europejskiego mięsa”, przedstawili informacje na temat planowanych działań promocyjnych na rynku wietnamskim, jak również przekazali wiele istotnych wiadomości na temat jakości europejskiego mięsa i standardów jego produkcji. W konferencji udział wziął m.in. radca ekonomiczny Ambasady RP w Hanoi Pan Mariusz Boguszewski. Licznie przybyli uczestnicy otrzymali katalogi, przewodniki kulinarne i kampanijne gadżety oraz pakiet materiałów prasowych.
Delegacja uczestniczyła również w bankiecie przygotowywanym z myślą o przedstawicielach branży mięsnej, importerach i dystrybutorach mięsa a także dziennikarzach i liderach opinii, aby umożliwić nawiązywanie nowych kontaktów handlowych.
Zakłady Mięsne Łuków aktywnie włączyły się w kampanię edukacyjną Banku Żywności „Szanuję, nie marnuję”. Celem inicjatywy jest zwiększenie świadomości na temat problemu marnowania jedzenia oraz promowanie zrównoważonych nawyków konsumpcyjnych. Jako producent żywności, Zakłady Mięsne Łuków chcą zwrócić uwagę na wagę odpowiedzialnego gospodarowania zasobami i propagować ideę niemarnowania żywności. W ramach kampanii firma angażuje się w […]
W Zakładach Mięsnych Łuków mieliśmy przyjemność gościć delegację koreańskich przedsiębiorców z branży mięsnej, uczestniczących w misji przyjazdowej organizowanej przez UPEMI. Spotkanie miało charakter handlowy i stanowiło ważny element budowania relacji biznesowych pomiędzy polskimi producentami a partnerami z Republiki Korei Południowej. Podczas wizyty zaprezentowaliśmy nasz zakład, procesy produkcyjne oraz standardy nadzoru i kontroli jakości, które gwarantują […]
Październik to czas, w którym szczególnie pamiętamy o naszych czworonożnych przyjaciołach. Z tej okazji Zakłady Mięsne Łuków przygotowały wyjątkowy konkurs dla wszystkich właścicieli pupili. Jak wziąć udział? Czas trwania konkursu: 1–31 października 2025Ogłoszenie wyników: 14 listopada 2025 – na stronie internetowej oraz na naszym profilu Facebook. Nagrody czekają! Ważne informacje Zależy nam na naturalnych, codziennych […]