PL EN DE

Zakłady Mięsne „Łmeat-Łuków” S.A. sponsorują program Dwa żywioły, dwie pasje

Prowadzący: Dziennikarz TVP i żeglarz – Paweł Pochwała i Mistrz Kulinarny – Marcin Budynek

Program familijny „DWA ŻYWIOŁY, DWIE PASJE” jest próbą nowego spojrzenia na formę programu telewizyjnego „w drodze”. Całość oparta jest na przeciwstawieniu sobie dwóch osobowości: dziennikarskiej – Pawła Pochwały i kulinarnej – Marcina Budynka, a także na nowatorskim pomyśle połączenia w jednym programie dwóch dziedzin, z pozoru zupełnie do siebie nie pasujących – wody i ognia; dwóch pasji: żeglarstwa i sztuki kulinarnej. To tworzy napięcie, tak pożądane w każdym programie TV. A ponadto w programie prezentowane będą przepisy na wyśmienite dania z wykorzystaniem mięsa wołowego marki Łuków!

10385299_1450193645229903_4094907652779041442_n

Program ma także na celu promowanie nieznanych akwenów w naszym kraju (w każdym odcinku wizytówka wodna miejsca) a także przełamywanie stereotypów, że zmiana zwyczajów żywieniowych jest niemożliwa, a sporty wodne (zwłaszcza żeglarstwo) to zajęcie dla młodych, pięknych i bogatych.

Akcja każdego odcinka dzieje się w jednym miejscu. Jest to jeden dzień spędzony nad wodą od wschodu do zachodu słońca. Zaczyna się smacznym, zdrowym śniadaniem, kończy wspólną kolacją w towarzystwie gości danego odcinka. W czasie pomiędzy Prowadzący oddają się swoim pasjom, dzieląc się wiedzą na ten temat. Paweł zajmuje się żeglowaniem na małych łódkach, bezpiecznym uprawianiem sportów wodnych i wypoczynkiem nad wodą, walorami danego akwenu; Marcin – przekonuje do zbilansowanej diety z wykorzystaniem mięs wołowych z serii Świat Szlachetnej Wołowiny (żyj lekko i zdrowo), pozwalającej na utrzymanie dobrego stanu zdrowia i figury, gotuje i podaje ciekawe przepisy.

Obejrzyj odcinki i zainspiruj się kulinarnie!

Stek fiorentina z młodymi ziemniakami, zielonymi szparagami oraz krem z pietruszki

https://www.youtube.com/watch?v=xyOsLESI5kw&feature=youtu.be

Stek z polędwicy z sosem serowym oraz  kaszą gryczaną z krukami i letnią sałatką

https://www.youtube.com/watch?v=0m9G2Smunb8

Zobacz również

Polityka Środowiskowa

Zakłady Mięsne ŁUKÓW Spółka Akcyjna w Łukowie zobowiązuje się przestrzegać zasad ochrony środowiska w prowadzonej przez siebie działalności.

Więcej

Nowa marka w portfolio Łukowa

W portfolio Łukowa pojawiła się nowa, lokalna marka – Śmiłowo. Marka Śmiłowo to kolekcja wędlin powstałych na bazie wielkopolskich receptur. Tradycja, doświadczenie i znajomość lokalnych smaków jest sekretem najwyższej jakości wyrobów.

Więcej

Pasztet mazowiecki ponownie otrzymał maksymalne noty

Pasztet mazowiecki został niedawno powtórnie nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Pasztet otrzymał od jury maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego wyróżniono go certyfikatem jakości i tytułem TOP PRODUKT.

Więcej