PL EN DE

Wizyta polsko-amerykańskiego kongresu

13 października 2018 r. mieliśmy przyjemność gościć przedsiębiorców ze Stanów Zjednoczonych.

Pod hasłem „100 lat wspólnego dziedzictwa” w dniach 11-14 października 2018 r. odbył się w Lublinie polsko-amerykański kongres zorganizowany przez Katolicki Uniwersytet Lubelski i Lubelski Urząd Wojewódzki. Uczestnicy kongresu dyskutowali m.in. o tożsamości narodowej Polaków w USA. Do Lublina przybyli polscy i amerykańscy przedstawiciele świata polityki, biznesu i kultury. Kongres był przede wszystkim okazją do nawiązania nowych relacji gospodarczych.

Uczestnicy kongresu zwiedzili Zakłady Mięsne Łuków. Historię i ofertę zakładu przedstawiła Pani Ewa Ponikowska – członek zarządu. Następnie zostały wyświetlone filmy przedstawiające działalność dwóch zakładów produkcyjnych: zakładu produkcyjnego w Śmiłowie oraz w siedzibie spółki w Łukowie. Właśnie tutaj odwiedzający mogli zobaczyć jak wygląda produkcja konserw, którą pokazała Pani Agnieszka Węgrzynowicz – Dyrektor Produkcji. Wszyscy byli bardzo zaskoczeni rozwiniętą technologią oraz jakością naszych wędlin, które mogli skosztować podczas wizyty.  W spotkaniu z przedsiębiorcami ze Stanów Zjednoczonych uczestniczył również Burmistrz Łukowa Pan Dariusz Szustek, który przybliżył potencjał gospodarczy Łukowa.

Zobacz również

Certyfikat Doceń Polskie dla mięs wołowych wolno gotowanych i wędlin wołowych

Wolno gotowane mięsa wołowe – Żeberka, Wołowina do szarpania, Gulasz, Sztuka mięsa oraz Ossobuco w aromatycznym sosie to produkty marki Łuków, które zdobyły najwyższe oceny we wszystkich kategoriach ocenianych przez członków Loży Ekspertów w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Odznaczone już wcześniej tym certyfikatem produkty Rostbef luksusowy oraz Pastrami wołowe zostały ponownie po dwóch […]

Więcej

Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A.

Na Stadionie Miejskim w Łukowie 23 marca 2024 r. odbył się emocjonujący Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A., w którym wzięło udział aż 16 zespołów z województwa lubelskiego i mazowieckiego. Cieszymy się, że mamy możliwość wspierania tak świetnych sportowych inicjatyw w naszym mieście. Wszystkim młodym, pełnym sportowej pasji uczestnikom serdecznie gratulujemy! Źródło […]

Więcej

Stawiamy na wołowinę!

Wołowina niejednokrotnie określana jest królową polskich stołów. Uchodzi za jeden z najszlachetniejszych i najzdrowszych gatunków mięsa. Dobrze przygotowana jest wyjątkowo smaczna i niezwykle krucha. Polacy coraz częściej sięgają po to aromatyczne mięso, doceniając jego właściwości odżywcze i walory smakowe. Obecnie w sklepach firmowych Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. trwa promocja wybornego mięsa wołowego – burgery, tatar, […]

Więcej