PL EN DE

UPEMI z wizytą w Chicago

W dniach 15-18 czerwca gościła w Chicago delegacja kampanii informacyjno-promocyjnej pt. „Tradycja i Jakość Europejskiego Mięsa”– trzyletniego programu promującego europejską wołowinę, wieprzowinę oraz przetwory mięsne wytworzone na ich bazie, realizowanego przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI). Uczestnikami delegacji byli między innymi przedstawiciele i eksperci europejskiej branży mięsnej, a ich wizycie towarzyszyła organizacja serii wydarzeń oraz spotkań B2B.

W dniach 15 i 6 czerwca odbyły się indywidualne spotkania informacyjne, których celem było przekazanie doświadczeń dotyczących lokalnego rynku mięsnego oraz dalsze budowanie pozytywnych relacji z jego przedstawicielami, tzn. importerami czy potencjalnymi partnerami biznesowymi.
Prelegenci reprezentujący UPEMI, europejską branżę mięsną (m.in. Justyna Niemczuk – Dyrektor Handlowy ZM Łuków), a także przedstawicielka Konsulatu Generalnego w Nowym Jorku- Pani Wicekonsul Aneta Kuczewska, opowiedzieli zgromadzonym m.in. o rynku mięsa w Stanach Zjednoczonych Ameryki jako szansie dla europejskich producentów a także możliwościach rozwoju współpracy w zakresie handlu mięsem pomiędzy Unią Europejską a Stanami Zjednoczonymi podkreślając jakość mięsa wieprzowego, wołowego i produktów mięsnych produkowanych w Europie. Po seminarium odbył się bankiet z udziałem przedstawicieli branży mięsnej i liderów opinii, którego goście mieli możliwość zapoznania się i nawiązania nowych kontaktów handlowych.

Zobacz również

Certyfikat Doceń Polskie dla mięs wołowych wolno gotowanych i wędlin wołowych

Wolno gotowane mięsa wołowe – Żeberka, Wołowina do szarpania, Gulasz, Sztuka mięsa oraz Ossobuco w aromatycznym sosie to produkty marki Łuków, które zdobyły najwyższe oceny we wszystkich kategoriach ocenianych przez członków Loży Ekspertów w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Odznaczone już wcześniej tym certyfikatem produkty Rostbef luksusowy oraz Pastrami wołowe zostały ponownie po dwóch […]

Więcej

Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A.

Na Stadionie Miejskim w Łukowie 23 marca 2024 r. odbył się emocjonujący Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A., w którym wzięło udział aż 16 zespołów z województwa lubelskiego i mazowieckiego. Cieszymy się, że mamy możliwość wspierania tak świetnych sportowych inicjatyw w naszym mieście. Wszystkim młodym, pełnym sportowej pasji uczestnikom serdecznie gratulujemy! Źródło […]

Więcej

Stawiamy na wołowinę!

Wołowina niejednokrotnie określana jest królową polskich stołów. Uchodzi za jeden z najszlachetniejszych i najzdrowszych gatunków mięsa. Dobrze przygotowana jest wyjątkowo smaczna i niezwykle krucha. Polacy coraz częściej sięgają po to aromatyczne mięso, doceniając jego właściwości odżywcze i walory smakowe. Obecnie w sklepach firmowych Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. trwa promocja wybornego mięsa wołowego – burgery, tatar, […]

Więcej