PL EN DE

Łmeat-Łuków na targach Anuga w Kolonii 10-14.10.2015

Targi Anuga odbywające się w Koloni plasują się w czołówce światowej targów żywności dla handlu detalicznego oraz rynku usług gastronomicznych i cateringowych – 280 000 m2 powierzchni udostępnionej 7 000 wystawców i odwiedzanej przez 170 000 osób. Całe wydarzenie jest podzielone na 10 imprez targowych. ANUGA to także szczególne wydarzenie dla polskich przedsiębiorców, ponieważ Niemcy są dla nas bardzo ważnym rynkiem zbytu.

W poniedziałek 12.10 ARR przygotowała wspólnie z organizacjami branży mięsnej (Krajową Radą Drobiarstwa, Zrzeszeniem Producentów Bydła Mięsnego, Unią Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego UPEMI) wieczór wystawców, podczas którego odbiorcy zagraniczni, przedstawiciele biznesu oraz dziennikarze i twórcy opinii mogli spróbować m.in. polskich doskonałych wyrobów mięsnych. O polskiej ofercie na targach ANUGA 2015 oraz możliwościach współpracy mówił zgromadzonym przewodniczący delegacji ARR Prezes Radosław Szatkowski, a także Konsul – Kierownik Wydziału Promocji Handlu i Inwestycji w Kolonii Stanisław Hebda i prezesi organizacji branży mięsnej Rajmund Paczkowski, Jerzy Wierzbicki i Wiesław Różański.

Zobacz również

Certyfikat Doceń Polskie dla mięs wołowych wolno gotowanych i wędlin wołowych

Wolno gotowane mięsa wołowe – Żeberka, Wołowina do szarpania, Gulasz, Sztuka mięsa oraz Ossobuco w aromatycznym sosie to produkty marki Łuków, które zdobyły najwyższe oceny we wszystkich kategoriach ocenianych przez członków Loży Ekspertów w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Odznaczone już wcześniej tym certyfikatem produkty Rostbef luksusowy oraz Pastrami wołowe zostały ponownie po dwóch […]

Więcej

Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A.

Na Stadionie Miejskim w Łukowie 23 marca 2024 r. odbył się emocjonujący Turniej o Puchar Prezesa Zarządu Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A., w którym wzięło udział aż 16 zespołów z województwa lubelskiego i mazowieckiego. Cieszymy się, że mamy możliwość wspierania tak świetnych sportowych inicjatyw w naszym mieście. Wszystkim młodym, pełnym sportowej pasji uczestnikom serdecznie gratulujemy! Źródło […]

Więcej

Stawiamy na wołowinę!

Wołowina niejednokrotnie określana jest królową polskich stołów. Uchodzi za jeden z najszlachetniejszych i najzdrowszych gatunków mięsa. Dobrze przygotowana jest wyjątkowo smaczna i niezwykle krucha. Polacy coraz częściej sięgają po to aromatyczne mięso, doceniając jego właściwości odżywcze i walory smakowe. Obecnie w sklepach firmowych Zakładów Mięsnych ŁUKÓW S.A. trwa promocja wybornego mięsa wołowego – burgery, tatar, […]

Więcej