Targi Anuga odbywające się w Koloni plasują się w czołówce światowej targów żywności dla handlu detalicznego oraz rynku usług gastronomicznych i cateringowych – 280 000 m2 powierzchni udostępnionej 7 000 wystawców i odwiedzanej przez 170 000 osób. Całe wydarzenie jest podzielone na 10 imprez targowych. ANUGA to także szczególne wydarzenie dla polskich przedsiębiorców, ponieważ Niemcy są dla nas bardzo ważnym rynkiem zbytu.

W poniedziałek 12.10 ARR przygotowała wspólnie z organizacjami branży mięsnej (Krajową Radą Drobiarstwa, Zrzeszeniem Producentów Bydła Mięsnego, Unią Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego UPEMI) wieczór wystawców, podczas którego odbiorcy zagraniczni, przedstawiciele biznesu oraz dziennikarze i twórcy opinii mogli spróbować m.in. polskich doskonałych wyrobów mięsnych. O polskiej ofercie na targach ANUGA 2015 oraz możliwościach współpracy mówił zgromadzonym przewodniczący delegacji ARR Prezes Radosław Szatkowski, a także Konsul – Kierownik Wydziału Promocji Handlu i Inwestycji w Kolonii Stanisław Hebda i prezesi organizacji branży mięsnej Rajmund Paczkowski, Jerzy Wierzbicki i Wiesław Różański.

Zobacz także

Pokaż więcej