21 maja w Instytucie Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego odbyła się kolejna edycja ogólnopolskiego konkursu dla branży mięsnej – Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Wiosna 2015 pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ideą, która od lat przyświeca temu konkursowi jest wyłonienie produktów wyróżniających się jakością na rynku wędlin.

W tej edycji konkursu tytuł Produkt Najwyższej Jakości zdobyło aż 8 produktów z Łukowa. Są to konserwy z tradycyjnej serii Łukowska Spiżarnia: Mięso z łopatki w galarecie, Mięso z szynki w galarecie, Mięso z czosnkiem w galarecie, Mięso z golonki w galarecie, Smalec z boczkiem i cebulką, a także tradycyjne wędliny: Kaszanka swojska gryczana, Salceson włoski i Kiszka pasztetowa z manną.

Dyplom „Produkty Najwyższej Jakości w przemyśle mięsnym” jest kolejnym wyróżnieniem dla produktów z Łukowa, które zostały docenione przed ekspertów najwyżej rangi.

 

Zobacz także

Pokaż więcej