Instytut Biotechnologi Przemysłu Rolno Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego po raz kolejny docenił produkty z Łukowa podczas XLV konkursu Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym WIOSNA 2016.

Nagrodzone produkty należą do dwóch kategorii. W kategorii żywności wygodnej najwyższe noty oceniających zdobyły Kotleciki z mięsa wieprzowego w sosie z warzywami (otrzymały one również dodatkowy dyplom za otrzymanie wysokich not w ocenie sensorycznej, co zdarza się niezwykle rzadko) oraz Kotleciki z mięsa wołowego w sosie z warzywami. kotleciki wp woł

Oba produkty są idealnymi propozycjami na tradycyjny domowy obiad dla osób, którym brakuje czasu na jego przygotowanie. Kotleciki z serii Łukowska Spiżarnia są również idealnym pomysłem na domowy obiad dla całej rodziny. Przemawia za tym fakt, że produkt posiada skład, w który wchodzą wyłącznie naturalne składniki. Ponadto charakteryzują się wysoką zawartością mięsa (96%), nie zawierają konserwantów oraz E-dodatków, a także glutaminianu sodu, polifosforanów ani sztucznych barwników. Wybornym mięsnym kotlecikom towarzyszy wyśmienity sos pomidorowy z dodatkiem smacznych warzyw i aromatycznych przypraw, który idealnie uzupełnia delikatny smak mięsa.

Nie tylko obiadowe propozycje zdobyły przychylność oceniających. Nagrodzony został Tatar wołowy. Przysmak doceniany przez fanów wołowiny oraz surowego mięsa. Najwyższa jakość mięsa wołowego użyta do przygotowania tatara w połączeniu z idealnie dobranymi przyprawami sprawiła, że ta doskonała przekąska została nagrodzona w plebiscycie.

Tatar-wołowy

SKMBT_C20316060707440SKMBT_C20316060707441

Zobacz także

Pokaż więcej