W dniach 9 – 10 sierpnia w magicznym otoczeniu Ogrodu Botanicznego Uniwersytetu Warszawskiego odbył się Warszawski Festiwal Kulinarny. W ramach tego wydarzenia, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa zorganizował stoisko promocyjne, na którym promowana była strona i aplikacja Polska Smakuje prezentująca produkty z Łukowa z certyfikatem QAFP.

Podczas Festiwalu, w ramach którego odbyło się wiele imprez towarzyszących, taki jak różnorodne warsztaty kulinarne, pokazy filmowe i wykłady przygotowana została prezentacja polskich produktów spożywczych połączona z degustacją. Produkty z Łukowa – Kiełbasa podwawelska ekstra, Kiełbasa krakowska sucha i Kiełbasa żywiecka z certyfikatem QAFP cieszyły się ogromnym zainteresowaniem wśród odwiedzających stoisko. Goście festiwalu podkreślali ich wyjątkowy smak. Dzięki takim działaniom promującym polskie produkty żywnościowe wysokiej jakości wzrasta ich rozpoznawalność wśród konsumentów.

Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na www: warszawskifestiwalkulinarny.pl

Zobacz także

Pokaż więcej