Tegoroczne targi Polagra-Food prezentowały poziom do którego rokrocznie zdążyły nas przyzwyczaić. Są to zdecydowanie jedne z największych tego typu wydarzeń w Polsce a nawet w Europie Środkowo-Wschodniej przyciągając w ubiegłym roku ponad 54 tys. odwiedzających.

Podczas trzech dni można było zapoznać się z ofertą produktów takich jak mięsa i przetwory mięsne, ryby, zioła, przyprawy, produkty mleczarskie, wyroby cukiernicze, wina, wódki i likiery, żywność zdrową i dietetyczną. Pośród wystawców Polagra-Food znaleźć można firmy oferujące produkty i usługi z zakresu wyposażenia sklepów czy franczyzodawcy. 
Podczas trzech dni było także wiele atrakcji i konkursów. Produkty z Łukowa zrobiły bardzo dobre wrażenie, zajmując odpowiednio:

  • I miejsce dla Salami włoskiego w grupie salami
  • II miejsce dla Kabanosów wołowych
  • II miejsce w konkursie na najlepszego producenta wędlin
  • III miejsce dla Pastrami premium
  • III miejsce dla Rostbefu luksusowego
  • Wyróżnienie „przebój wędliniarski roku” dla Rostbefu luksusowego
  • Wyróżnienie „przebój wędliniarski roku” Salami włoskie

Zobacz także

Pokaż więcej