PL EN DE

Udziec wołowy marynowany w brandy ze szparagami

Udziec wołowy to nie tylko pomysł na pyszny  obiad. To doskonałe mięso z powodzeniem  można podawać również na zimno. Idealnie sprawdza się jako składnik wykwintnych sałatek o czym dowodzi zamieszczony przepis. Polecamy eksperymentowanie z wołowiną i odkrywanie nowych, ciekawych smaków.

Składniki:

 

Przygotowanie:

Udziec obsmażyć z każdej strony na rumiany kolor. Na maśle usmażyć na złoty kolor pokrojony w plastry czosnek i przełożyć go na dno dużego naczynia. Brandy, sos sojowy i wodę z cukrem zagotować przez ok 2 min. Obsmażone mięso położyć na czosnkowe „chipsy” na dnie naczynia i zalać wrzącą zalewą. Następnie ostudzić i pozostawić w marynacie co najmniej 12 godzin (najlepszy efekt 24godziny). Tak zamarynowane mięso kroić na cienkie plastry i podawać w na sałacie z mixu sałat, zblanszowanych szparagów, pomidorków koktajlowych i parmezanu.

Dressing: dokładnie wymieszać 2 łyżki musztardy chrzanowej, 2 łyżki wody, sok z 1/2 cytryny, łyżeczkę miodu i siekany koper

IMG_3500

Zobacz również

Metka ziołowa i Metka jalapeño – nowe propozycje marki Łuków

W portfolio marki Łuków pojawiły się dwie nowe wyśmienite propozycje kiełbas surowych – Metka ziołowa oraz Metka jalapeño. Nowe produkty stanowią idealną alternatywę dla klasycznych wędlin czy tradycyjnych smarowideł i znakomicie sprawdzą się jako pożywny dodatek na kanapkę.

Więcej

Wyselekcjonowana oferta dla posiadaczy szaf do dojrzewania mięsa

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów, a także wyraźnym trendom, jakie kształtują się wokół sezonowanej wołowiny, przygotowaliśmy specjalną ofertę dla użytkowników szaf do dojrzewania mięsa.

Więcej

Kiełbaski na grill KULINARNE PODRÓŻE

Przedstawiamy nową serię produktów na grill KULINARNE PODRÓŻE.

Więcej