Przedstawiamy Państwu serię wędlin i konserw Łukowska Spiżarnia. To wędliny i konserwy najwyższej jakości, przypominające smak dawnych, domowych wyrobów. Sekret wyjątkowego smaku produktów z Łukowskiej Spiżarni to szlachetne, wyselekcjonowane mięso najwyższego gatunku, przygotowane według naszej receptury.

Serdecznie polecamy do kanapek, przekąsek oraz na wyjątkowe okazje, doskonale smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywem i masłem.

Wędliny Łukowska Spiżarnia

Szynka Łukowska Spiżarnia
100 g wyrobu wyprodukowano ze 112 g mięsa wieprzowego.
Szynka otrzymywana z mięśni szynki wieprzowej z naturalną okrywą tłuszczową, przewiązana sznurkiem. Wędlina peklowana, wędzona i parzona. Dzięki produkcji, według starej sprawdzonej receptury, charakteryzuje się wyjątkową kruchością i soczystością.

Szynka w siatce Łukowska Spiżarnia
100 g wyrobu wyprodukowano ze 108 g mięsa wieprzowego.
Krucha wędzonka wyprodukowana według sprawdzonej, klasycznej receptury. Wędlina przygotowywana z całych mięśni szynki wieprzowej, formowana w siatce, peklowana, wędzona i parzona.

Polędwica Łukowska Spiżarnia
100 g wyrobu wyprodukowano ze 108 g schabu wieprzowego.
Polędwica Łukowska Spiżarnia wyprodukowana z mięsa pochodzącego z czystych ekologicznie terenów Lubelszczyzny i Podlasia jest produktem najwyższej jakości.

Pieczonka wieprzowa Łukowska Spiżarnia
Do wyprodukowania 100 g wyrobu użyto 100 g mięsa wieprzowego.
Produkt wytwarzany z najlepszego gatunku mięsa wieprzowego z wyczuwalną nutą prażonej cebuli. Domowy smak i zapach na długo zapadną w pamięć.

Kiełbasa Łukowska Spiżarnia
Do wyprodukowania 100 g wyrobu użyto 140 g mięsa wieprzowego.
Kiełbasa z mięsa wieprzowego, peklowanego, wędzonego i parzonego. Dodatkowo kiełbasa Łukowska Spiżarnia została poddana procesowi suszenia, dzięki czemu nabiera smaku i zapachu tradycyjnych wyrobów. Idealna do przekąsek i kanapek.

Kabanosy Łukowska Spiżarnia
Do wyprodukowania 100 g wyrobu użyto 169 g mięsa wieprzowego.
Niezwykle kruche, wędzone i podsuszane kabanosy wieprzowe wytwarzane ze specjalnie wyselekcjonowanego mięsa z dodatkiem naturalnych, aromatycznych przypraw. Stanowią wyjątkową propozycję dla osób ceniących wysoką jakość i wyszukany smak.

Pasztet Łukowska Spiżarnia
100 g produktu wyprodukowano ze 94 g mięsa wieprzowego.
Pasztet pieczony przygotowany z wybornego mięsa wieprzowego. Wyrób pakowany w drewnianą foremkę. Wyraźnie wyczuwalne naturalne przyprawy.

Pasztet z żurawiną Łukowska Spiżarnia
100 g produktu wyprodukowano ze 94 g mięsa wieprzowego.
Pasztet pieczony z mięsa wieprzowego z dużymi kawałkami żurawiny, która idealnie komponuje się z delikatnym smakiem produktu. Wyrób pakowany w drewnianą foremkę. Wyśmienity do kanapek oraz jako wykwintna przystawka.

____________________________________________________________

Konserwy Łukowska Spiżarnia

Mięso z czosnkiem w galarecie
Masa netto – 300 g Zawartość mięsa – 78%
Kawałki mięsa wieprzowego, peklowanego przyrządzone z największą pieczołowitością. Dobrze wyczuwalny zapach i smak naturalnego czosnku.

Mięso z szynki w galarecie
Masa netto – 300 g Zawartość mięsa – 84%
Konserwa z mięsa wieprzowego, peklowanego. Kawałki wykwintnej szynki zanurzone w złocistej galarecie stanowią idealny dodatek do kanapek i przekąsek.

Mięso z golonki w galarecie
Masa netto – 300 g Zawartość mięsa – 72%
Wykwintna konserwa z mięsa wieprzowego, peklowanego, zatopionego w bursztynowej galarecie. Naturalne przyprawy wykorzystane w produkcie nawiązują do tradycyjnych domowych weków. Nie lada gratka dla smakoszy.

Mięso z łopatki w galarecie
Masa netto – 300 g Zawartość mięsa – 85%
Duże kawałki peklowanego mięsa wieprzowego, otoczone naturalną galaretą. Wyśmienita mięsna przekąska z delikatną nutą naturalnego bukietu ziół. W sam raz do skosztowania z chrupiącym świeżym pieczywem.

Smalec z boczkiem i cebulką
Masa netto – 250 g
Przygotowany według tradycyjnej receptury smalec z wybornym boczkiem z dodatkiem cebulki i naturalnych, aromatycznych przypraw – majeranku, czosnku, soli i pieprzu – w idealnie skomponowanych proporcjach. Smalec wyróżnia się oryginalną formą podania. Wyjątkowy aromat i delikatna konsystencja sprawiają, że produkt na długi czas zagości w menu koneserów.

Kotleciki z mięsa wołowego w sosie z warzywami
Kotleciki z mięsa wieprzowego w sosie z warzywami
Kotleciki z mięsa wołowego w sosie z warzywami oraz Kotleciki z mięsa wieprzowego w sosie z warzywami to produkty, w skład których wchodzą wyłącznie naturalne składniki. Ponadto oba produkty charakteryzują się wysoką zawartością mięsa (96%), nie zawierają konserwantów i E-dodatków, a także glutaminianu sodu, polifosforanów ani sztucznych barwników. Wybornym mięsnym kotlecikom towarzyszy wyśmienity sos pomidorowy z dodatkiem smacznych warzyw i aromatycznych przypraw, który idealnie uzupełnia delikatny smak mięsa.

konserwy

Zobacz także

Pokaż więcej